به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 03 سال 2022

گزارش هفته 03 سال 2022
شماره 601

سنگ آهن
فولاد ایران:  سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین هفته گذشته صعودی بود و از 127 دلار به بیش از 137  دلار هر تن سی اف آر چین بهبود داشت. قیمت برای سومین هفته متوالی صعودی بود. امید به بهبود تقاضا و بسته جدید محرک اقتصادی چین انگیزه ای برای روند صعودی بازار بود.
 
قراضه
فولاد ایران:  متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 ) در ترکیه هفته گذشته در470 دلار هر تن سی اف آر  در ثبات ماند.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن صعودی بوده با 29 دلار رشد به 449 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  16 دلار بالا رفته 526  دلار هر تن سی اف آر  ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران:  در بازار بیلت صادراتی سی آی اس متوسط قیمت هفته گذشته با 11 دلار بهبود به 626 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. بازار با افزایش فعالیت در سال نو میلادی روندی صعودی داشته است. در چین هم بیلت وارداتی با 20 دلار بهبود به 630 دلار هر تن سی اف آر رسید.
 در ترکیه قیمت بیلت وارداتی 650 دلار هر تن سی اف آر بود که تا 20 دلار رشد داشت. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز از 655 تا 660 دلار به 665 تا 670 هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از 625 تا 630 دلار به 635 تا 640 هر تن سی اف آر رسید.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران از 545 تا 550 دلار به 550 تا 555 دلار هر تن فوب رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: قیمت شمش روند نزولی داشت علت این امر کاهش قیمت در بورس فلزات و توقف تقاضا در بازار مقاطع بود. بورس کالا برای فرار از رکود چند ماهه محدودیت هایی را که برای بخش بازرگانی گذاشته بود برداشت. این امر هم کمک چندانی به بهبود قیمت شمش نکرد و سهم عمده ای از معاملات در مچینگ بسته شد. اکثر کارخانجات داخلی یا تولیدشان متوقف شده یا با انباشتگی موجودی روبرو هستند که امیدوار هستند به تدریج موجودی ها در بازار هضم شود در حالیکه بورس همچنان به اعمال قیمت دستوری خود ادامه می دهد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس در690 تا 735 دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند.
در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی 7 دلار بهبود  هفتگی داشته 750  دلار هر تن فوب ثبت شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز از 695 دلار به 700 تا 715 دلار هر تن فوب بهبود داشت.  
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد با رشد 15 دلاری به 720 دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در 1035 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد از 835 یورو به 822 یورو هر یورو درب کارخانه رسید.  
  مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران: قیمت میلگرد روند نزولی داشت. سرما تقاضا را به حداقل خود رسانده و از طرف دیگر فشار دولت برای کاهش قیمت در بورس همچنان ادامه دارد. این امر باعث شده بسیاری از کارخانجات در فکر صادرات میلگرد باشند. قیمت صادراتی میلگرد درب کارخانه به پایین تر از قیمت شمش در بنادر ایران رسیده است.

تیرآهن

فولاد ایران: سیاست دستوری دولت در مورد تیرآهن نیز ادامه پیدا کرد و همین امر باعث شد در شرایطی که تقاضا نیست روند قیمت باز هم نزولی باشد.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس با 5 دلار افت به 760 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز با 4 دلار بهبود760 دلار هر تن فوب ثبت شد.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی از 785 دلار به 785 تا 790 دلار هر تن سی اف آر تغییر کرد. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز در 755 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  8 یورو رشد داشته 930 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 1350 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد که 50 دلار افت داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن در 560 دلار  هر تن فوب بدون تغییر ماند. اسلب صادراتی سی آی اس نیز از 585 تا 600 دلار به 600 دلار هر تن فوب رسید.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 228000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 222000 ریال رسید. ورق گرم محصول مبارکه به علت افت تقاضا و عرضه های سنگین مبارکه روند نزولی داشت. کاهش قیمت در بازارهای جهانی نیز به این روند کمک کرد.

اکسین

فولاد ایران: کاهش تقاضا بازار ورق اکسین را هم به پایین کشید از طرف دیگر افت قیمت اسلب در بازار جهانی و همیطور بورس کالا به این روند دامن زد.


کاویان
فولاد ایران:  ورق کاویان با توجه به کاهش قیمت اسلب روند نزولی داشت. محدودیت تقاضا بر مدیریت کارخانه بر بازار غلبه کرده و قیمت ها را بیش از پیش نزولی نموده است. باید در انتظار مقابله بازار با سیاست های کارخانه نشست. هر قدم عقب رفت کارخانه در قیمت به معنای چند قدم عقب نشستن بازار می باشد.

سرد

فولاد ایران:  ورق سرد هم با افت تقاضا روبرو شد و همین مطلب باعث کاهش قیمت گردید.

گالوانیزه

فولاد ایران:  ورق گالوانیزه اوایل هفته ثابت ماند اما با کاهش قیمت ورق گرم ورق گالوانیزه هم با افت

قیمت روبرو شد.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: در هفته گذشته مدیران بانک ها نشستی با آقای رئیس جمهور و تیم اقتصادی او داشتند. اعتبارات تکلیفی دولت دست بانک ها را روی وام دهی به شدت بسته است و همین امر باعث کاهش گردش پول و کالا در سطح وسیعی شده است. این امر در نهایت در خلال یکی دو ماه روی تولید اثر خود را نشان خواهد داد و باعث محدودیت شدید عرضه خواهد شد. در نهایت در سال آینده با اعمال قیمت های جدید دستمزد و انرژی همراه با افت تولید، سناریوی مرغ در همه بخش های اقتصادی دیده خواهد شد. به همین دلیل همه چشم ها به مذاکرات برجام دوخته شده و همین امر هم به محدودیت معاملات نیز دامن زده است. ادامه این روند سرنوشت بسیار خطرناکی را برای تولید رقم خواهد زد. چنانچه مذاکرات به نتیجه مطلوبی برسد بازار ایران در سال آینده شاهد یک شکوفایی اقتصادی خواهد بود که البته گروگان مدیریت صحیح دولت بر منابع و مصارف خود می باشد. سیاست بانک مرکزی در اعتبار سنجی مشتری ها می تواند نشانه ای از این مدیریت باشد.


بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
۲ بهمن ۱۴۰۰ ۱۱:۰۴
تعداد بازدید : ۱,۲۱۸
کد خبر : ۶۰,۱۴۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید