به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 22 سال 2022

گزارش هفته 22 سال 2022
شماره 617


سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین  از حدود 131دلار هفته قبل به بالاتر از 143 دلار هر تن سی اف آر افزایش یافت.  بهبود تقاضا و افزایش خرید ها در بنادر چین قیمت را بالا برد. در کل خوش بینی ها نسبت به بهبود بازار بیشتر شده است.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ )  روند نزولی مداومی داشته از 457 دلار به 435 دلار هر تن سی اف آر رسید. قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز هفته گذشته کمی بهبود داشته از 401 دلار به 406 دلار دلار هر تن سی اف آر رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 5 دلار ارزان تر شده 495 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس تا 23 دلار افت داشته حدود 583 دلار هر تن فوب بود.
 در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از 640 دلار به 618 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. در ترکیه بیلت وارداتی هفته گذشته تا 655 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در چین هم بیلت وارداتی 593 تا 624 دلار هر تن سی اف آر بود.
بیلت در بازار ایران

 

بیلت

 

فولاد ایران:  روند قیمت شمش نزولی بود. رکود بازار میلگرد و مهمتر از آن فشار دولت برای کاهش قیمت در بورس کالا عامل اصلی این روند بود. نتیجه سیاست دولت این بود که حجم عرضه شمش در بورس به کمتر از 50 درصد هفته قبل کاهش یافت و فروش های اعتباری هم جمع شد. در آخر هفته مساله قطعی برق و افزایش نرخ ارز مانع کاهش بیشتر قیمت گردید.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی 3 دلار ارزان تر شده 714 دلار هر تن فوب شنیده شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز تا 17 دلار افت داشته 745  دلار هر تن فوب شد. در بازار داخلی ترکیه آخرین قیمت میلگرد 750 دلار هر تن درب کارخانه بود که تا 15 دلار افت داشت.    
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد  در ۱۱۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد  در ۱۱۸۵ یورو هر تن درب کارخانه باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد


فولاد ایران:  میلگرد روزهای اول هفته با کاهش روبرو شد اما بعد از آن بازار در مقابل کاهش بیشتر مقاومت کرد. مساله قطعی برق، افزایش نرخ ارز و ایمان نداشتن به تاثیر گذاری سیاست گذاری دولت عامل اصلی توقف سقوط قیمت میلگرد بود.

تیرآهن

فولاد ایران:  تیرآهن با روند با ثباتی روبرو بود و در آخر هفته کمی بهبود نشان داد شرایط حاکم بر بازار میلگرد عیناً در مورد تیرآهن هم صادق است.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس افت قیمت 5 دلاری داشته به 765 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از  ۷۴۱ تا ۷۷۳ دلار به 750 تا 775 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار جنوب شرق آسیا آخرین قیمت ورق گرم وارداتی 755 دلار هر تن سی اف آر بود.
در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم از ۱۰۴۰  یورو به 975 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم در ۱۲۴۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران:  قیمت ورق گرم دو میلیمتر در مبارکه روز شنبه 233000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 229000 ریال رسید. عرضه سنگین مبارکه در بورس کالا به دنبال آن ابطال معامله و تجدید آن با شرایط جدید این نگاه را به بازار داد که روند افول قیمت از سمت مبارکه محدود است. خریدارانی که در بورس خرید کردند پیش فروش کالای خود را برای تامین مالی در بورس شروع کردند و به همین دلیل بازار رو به نزول رفت اما باور اکثر دست اندرکاران این است که قیمت ها دوباره بالا خواهد رفت.



اکسین

فولاد ایران:  سکوت تقاضا ورق اکسین را به پایین ترین قیمت خود رسانده است. تنها عاملی که ممکن است بازار این کالا را تحت تاثیر قرار دهد کاهش قیمت از سمت کارخانه است اما مشکل اصلی در مورد کارخانه اکسین عدم تحویل کالاهای خریداری شده از قبل می باشد.

سرد

فولاد ایران: با عرضه مبارکه قیمت ورق سرد روند نزولی به خود گرفت ولی افزایش قیمت ارز مانع کاهش بیشتر قیمت شد.

گالوانیزه

فولاد ایران:  کاهش قیمت ورق گرم روی قیمت ورق گالوانیزه تاثیر گذاشت ولی افزایش قیمت ارز که باعث بالا رفتن قیمت روی می شود بازار این کالا را بهم ریخت.

تحلیل هفته
فولاد ایران:  از سمت تقاضا بازار در سردرگمی به سر می برد و قدرت تصمیم گیری ندارد سیگنال هایی که از سمت منابع غیر رسمی نزدیک به دولت شنیده می شود نشان دهنده کاهش قیمت اسفنجی در بورس کالا تا مرز 83000 ریال هر کیلو پایه و شمش تا 128000 ریال هر کیلو پایه می باشد. تولیدکنندگان شمش در مقابل این روند مقاومت می کنند چون هنوز با آهن اسفنجی 94000 ریالی مشغول به تولید هستند. قیمت اعلامی بورس برای آهن اسفنجی در روزهای آینده 89740 ریال اعلام شده که نسبت به هفته گذشته 5121 ریال بدون احتساب مالیات ارزش افزوده کاهش نشان می دهد. ظاهرا به نظر می رسد که دولت در پایین آوردن قیمت آهن اسفنجی تا مرز 83000 ریال و شمش تا 128000 ریال مصر است. این در شرایطی است که آخرین مزایده شمش فولاد خوزستان تا پایه 560 دلار صحبت شده است بنابراین از سمت عرضه انتظار افزایش قیمت نیست. ظاهراً به نظر می رسد که دولت اصرار دارد کف قیمت را به هر شکلی در بورس کالا رعایت کند و آن را به بازار تحمیل نماید بنابراین در صورت افزایش قیمت شمش در بازار جهانی هیچ بعید نیست که دولت به جای 95 درصد قیمت فوب سی آی اس آن را به 90 درصد یا حتی 80 درصد نیز کاهش دهد.

البته این سیاست گذاری ها در مورد کالاهای دیگر مثل مرغ، تخم مرغ، خودرو تجربه شده و نتیجه آن هم معلوم است اولین تاثیر آن این است که تولیدکنندگان خود را از بازار بورس خارج می کنند و به بازار غیر بورس روی می آورند و در صورت اصرار دولت تولید متوقف خواهد شد.


اما در بخش تقاضا دو پدیده مورد استناد بازار است اول قطعی برق که مستقیما روی تولید شمش اثر منفی خواهد گذاشت و حجم عرضه را پایین خواهد آورد، تولیدکنندگان کوچک که به نوعی رگولاتور بازار هستند از این فرایند بیشترین تاثیر را می پذیرند. مطلب دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار می دهد باز شدن بازار چین است تعطیلی بازار چین به معنای رکود در منطقه خاور دور است با باز شدن بازار چین معاملات نه تنها در چین بلکه از سنگاپور تا اندونزی فعال خواهد شد طبعاً قیمت شمش سی آی اس که مبنای قیمت گذاری بورس کالاست بالا خواهد رفت. حداقل قیمت شمش محصول فوب سی آی اس در 27 فوریه 2021 بوده که کف قیمت 538 دلار را زده است در همان روز هر دلار معادل 336/74 روبل بوده است در نتیجه در آن تاریخ صادرکننده روسی به ازای صادرات هر یک تن شمش 39993 روبل به دست می آورده، در اول ژوئن 2022 قیمت شمش سی آی اس 50/602 دلار بوده و نرخ مبادله روبل به دلار 417/61 یعنی صادر کننده روسی در ازای صادرات هر تن شمش در اول ژوئن 2022 ، 38209 روبل به دست می آورده که پایین تر از قیمت 27 ژانویه 2021 است علت این امر تحریم روسیه و بسته بودن بازار چین و افزایش قیمت روبل می باشد. افزایش قیمت روبل ناشی از کاهش واردات روسیه است نه افزایش صادرات آن. بنابراین با توجه به تحریم های روسیه محققا رابطه روبل به دلار تغییر خواهد کرد بخصوص آنکه در حال حاضر به زیان تولیدکنندگان روسی است حتی اگر رابطه روبل به دلار تغییر هم نکند با باز شدن بازار چین قیمت شمش بالا خواهد رفت. اگر قیمت شمش در بازار جهانی ده درصد بالا برود دولت برای حفظ قیمت شمش در بورس کالا باید ضریب سی آی اس را از 95 درصد به زیر 90 درصد کاهش دهد که محققاً با اعتراض تولیدکنندگان ایرانی روبرو خواهد شد. مساله سوم که بازارفولاد را تحت تاثیر قرار می دهد مسایل سیاسی پیش رو و تاثیر آن روی نرخ ارز است بالا رفتن نرخ ارز باعث بالا رفتن عایدی کارخانه سازنده شمش خواهد شد که به طبع آن قیمت میلگرد هم تغییر خواهد کرد آنچه مسلم است کاهش قیمت تنها از طریق دستوری می تواند صورت بگیرد که آن هم آنچنان که دیدیم با کاهش عرضه تولیدکننده ها در بورس به نوعی خنثی می گردد.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۰۹:۵۵
تعداد بازدید : ۱,۱۸۹
کد خبر : ۶۱,۵۲۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید