به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 52 سال ۲۰۲۲

گزارش هفته 52 سال ۲۰۲۲
شماره 647

سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی در چین از حدود 112 دلار به 116 دلار هر تن سی اف آر چین نزدیک شد که بالاترین قیمت بازار از اوایل آگوست بوده است. انتظار می‌رود بازار سنگ آهن در کوتاه‌مدت قوی باقی بماند و تا 120 دلار بالا برود و در سه ماهه نخست سال آینده میلادی می‌تواند تا ۱۵۰ دلار در هر تن نیز افزایش یابد البته در صورت به وقوع پیوستن برآوردهای قبلی در مورد بازگشایی مجدد بازار چین و بسته های حمایتی دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات قراضه در ترکیه متوسط قیمت قراضه سنگین 80-20  با نزدیکی تعطیلات سال نو و کاهش عرضه و از طرفی افزایش تقاضای ترکیه بالا رفت و از 387 دلار هفته قبل به 401 دلار هر تن سی اف آر ترکیه رسید.  
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن افت جزیی 2 دلاری داشته به 376 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  در 400 دلار هر تن سی اف آر ثابت ماند.

بیلت
فولاد ایران:  بیلت صادراتی سی آی اس هفته پایانی سال 2022 را صعودی گذراند و از 510 دلار به 520 تا 530 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. در بازار واردات چین بیلت در 480 دلار هر تن سی اف آر  بدون تغییر باقی ماند. از طرفی در بازار داخلی چین نیز متوسط قیمت بیلت هفته گذشته صعودی بود و از 534 دلار به 547 دلار هر تن درب کارخانه بهبود داشت.  
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت تا 2 دلار رشد داشته به 565 دلار هر تن سی اف آر رسید.  
بیلت صادراتی ایران نیز تا 7 دلار بهبود هفتگی داشته 475 تا 480 دلار هر تن فوب ثبت شد و به گزارش متال بولتن در سال 2022 در مجموع افت قیمت 13 درصدی را تجربه کرده است.  
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: کاهش حجم عرضه آهن اسفنجی و افزایش قیمت ارز باعث روند صعودی قیمت شمش شد.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی به گزارش پلاتس از 593 دلار به 610 دلار هر تن فوب بهبود داشت. در بازار داخلی چین در بورس شانگهای نیز قرارداد میلگرد از 573 دلار هفته قبل به 595 دلار هر تن افزایش یافت.  
میلگرد صادراتی ترکیه تا 6 دلار رشد داشته به 665 دلار هر تن فوب رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در 945 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 745 یورو هر تن درب کارخانه سال 2022 را به پایان برد.  
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران: افزایش قیمت شمش، بالا رفتن قیمت ارز و انتظارات تورمی دلایل اصلی افزایش قیمت میلگرد در هفته گذشته بود.

تیرآهن

فولاد ایران: افزایش نرخ ارز همراه با مدیریت عرضه قیمت تیرآهن را بالا برد.


ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی آی اس تا 3 دلار افت داشته به 585 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز  از 587 تا 597 دلار به 589 تا 600 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم در 680 یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت.  در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم 700 دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات ماند.
همچنین اسلب صادراتی سی آی اس در 455 دلار هر تن فوب ثابت ماند.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز یکشنبه 263000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 280000 ریال رسید. محدودیت عرضه، بالا رفتن قیمت ارز و  عدم عرضه اسلب در بورس باعث بالا رفتن قیمت ورق مبارکه گردید ضمن اینکه اکثر تجار دست از فروش کشیدند.

اکسین

فولاد ایران: محدودیت عرضه اسلب همراه با افزایش نرخ ارز باعث بالا رفتن قیمت ورق اکسین گردید.

گالوانیزه

فولاد ایران: ورق گالوانیزه به دنبال افزایش قیمت ورق گرم و همین طور قیمت ارز رو به بالا بود.


تحلیل هفته
فولاد ایران: تعطیلی بازارهای خارجی تقاضا را محدود کرده است. وضعیت مبهم بیماری در چین باعث احتیاط بازارها در مورد برآورد تقاضا در چین شده است. تعطیلی کریسمس فعلاً تقاضای فولاد را به حداقل خود کاهش داده ولی از هفته آینده که بازارها باز می شود تقاضای چین برای پر کردن انبارها قبل از تعطیلات سال نو چین شروع خواهد شد در نتیجه روند قیمت ها همچنان صعودی باقی می ماند.
در بازار ایران
در بازار ایران سه مساله دیده می شود:
اول عرضه کالا: به علت کاهش عرضه آهن اسفنجی عرضه شمش نیز روند نزولی گرفته است. بسیاری از کارخانه ها بخصوص کارخانه های القایی از دپوی خود بازار را نگه داشته اند ولی در هفته های آینده دپوی آنها نیز تخلیه خواهد شد و تنها عرضه کننده های بزرگ که با کاهش 40 درصدی تولید روبرو هستند در بازار باقی خواهند ماند. همین امر باعث شده است تا ذهنیت بازار نسبت به قیمت محصول نهایی مثبت باشد و تجار به سیاست حفظ موجودی به جای حفظ نقدینگی روی بیاورند.
 مساله دوم نوسان نرخ ارز است. کسری بودجه عامل اصلی افزایش نرخ ارز می باشد. دولت در ماههای پایانی سال بسیار تلاش می کند تا این کسری را تامین کند اینکه تا چه حد موفق می ماند به عوامل بسیاری بستگی دارد آنچه مسلم است تورم امروز ناشی از افزایش پایه پولی در مهر ماه است اگر این پایه پولی در یکی دو ماه آینده تغییری نکند به ثبات قیمت ها در همین سطح کمک خواهد کرد در غیر این صورت باید منتظر افزایش قیمت ها بود.
مساله سوم نرخ بهره است که بدون اعلام رسمی عملاً افزایش پیدا کرده است این مطلب به تولید کننده فشار مضاعف وارد خواهد کرد. شرایط پیش رو برای بازار فولاد نشان دهنده رکود و تورم بیشتر است با فرض کاهش قیمت ارز باز هم قیمت فولاد کاهش جدی نخواهد داشت چون مشکل اصلی فولاد از سمت عرضه مواد اولیه است نه از سمت نرخ ارز.  
تصمیمات اخیر دولت نشان از بی برنامگی و شتاب زدگی است. تغییر نرخ پایه ارز در بورس کالا یا سقف دارایی 100 سکه و افزایش پنهان نرخ سپرده های بانکی همه گویای این مطلب است که دولت برنامه جامعی برای مشکلات اقتصادی ندارد. عدم سرمایه گذاری در زیرساخت ها طی دهه گذشته بخصوص گاز، آب و برق دولت فعلی را تا پایان دوره آقای رئیسی آزار خواهد داد و متاسفانه شرایط اقتصادی به گونه ای نیست که با حذف سوبسیدها در این سه بخش بتوان سرمایه گذاری جدید را جذب کرد.         

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
۱۰ دی ۱۴۰۱ ۱۱:۳۷
تعداد بازدید : ۱,۰۱۵
کد خبر : ۶۴,۰۱۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید