به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کمک چین به تقویت اقتصاد روسیه

پایگاه خبری فولاد ایران – در یک سال پس از تهاجم روسیه به اوکراین، مسکو تحت تأثیر تحریم‌های بی‌سابقه غرب قرار گرفت و از بخش عمده‌ای از اقتصاد جهانی محروم شد، اما چین که برای دوستی خود با همسایه شمالی اش هیچ محدودیتی اعلام کرده است، کرملین را به عنوان یک راه نجات اقتصادی انتخاب کرده و تاثیر اخراج این کشور از سیستم مالی جهانی را کاهش داده است.


به گزارش فولاد ایران، چین، به عنوان بزرگترین خریدار کالا در جهان و یک نیروگاه مالی و فناوری، از اقتصاد روسیه حمایت می کند.


تحریم های غرب علیه مسکو شامل تحریم فروش نفت و محدودیت سقف قیمت نفت خام و مسدود کردن دارایی های بانک مرکزی در خارج از کشور است. این اقدامات با هدف تضعیف توانایی روسیه برای تامین مالی جنگ انجام شد. بر اساس آخرین برآورد بانک جهانی، اقتصاد روسیه در سال 2022 وارد رکود شد و 4.5 درصد کاهش یافت.


اما طبق گفته دولت روسیه، درآمدهای مالی مسکو افزایش یافته است که این عمدتا به دلیل قیمت های بالای انرژی و تلاش های روسیه برای تغییر مسیر صادرات به سایر خریداران مشتاق مانند چین و هند بوده است.


بر اساس آمار گمرک چین، کل تجارت بین چین و روسیه در سال 2022 به رکورد جدیدی رسید و 30 درصد افزایش یافت و به 190 میلیارد دلار رسید. به ویژه، تجارت انرژی از زمان شروع جنگ به طور قابل توجهی افزایش یافته است.


این یک موهبت برای هر دو طرف است. برای روسیه، این کشور به شدت به مشتریان جدید نیاز دارد زیرا غرب از سوخت های فسیلی آن اجتناب می کند. برای چین، که اکنون بر خروج اقتصاد خود از رکود متمرکز شده است، به انرژی ارزان برای نیرو بخشیدن به صنعت عظیم تولیدی خود نیاز دارد.


به جز انرژی، روسیه میلیاردها دلار برای خرید ماشین‌آلات، لوازم الکترونیکی، فلزات اساسی، وسایل نقلیه، کشتی‌ و هواپیما از چین هزینه کرده است. روسیه باید جایگزین هایی مانند خودرو و لوازم الکترونیکی برای واردات خود از بازارهای غربی پیدا کند.


از طرف دیگر، پس از قطع ارتباط برخی بانک‌های روسیه با سوئیفت، مسکو تجارت دلاری را به نفع یوان چین کاهش داد. شرکت های روسی از یوان بیشتری برای تسهیل تجارت افزایش یافته با چین استفاده می کنند. بانک‌های روسی همچنین معاملات بیشتری را به یوان انجام می دهند تا از خطرات تحریم محافظت کنند.


پس از اینکه بخش بزرگی از پس‌اندازهای این کشور به دلیل تحریم‌های بین‌المللی مسدود شد، وزارت دارایی روسیه همچنین سهم ذخایر یوآنی را که صندوق دارایی دولتی می‌تواند نگه دارد تا 60 درصد افزایش داده است.


با ذخایر یوآن بیشتر، مسکو می تواند از ارز چین برای تثبیت روبل و بازارهای مالی آن استفاده کند. روبل در سال گذشته بیش از 40 درصد در برابر یورو و دلار سقوط کرد و شاخص اصلی سهام روسیه بیش از یک سوم کاهش یافت.


منبع: CNN

۶ اسفند ۱۴۰۱ ۱۲:۳۶
تعداد بازدید : ۵۲۹
کد خبر : ۶۴,۷۴۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید