پایگاه خبری فولاد ایران- در میان عدم اطمینان عمیق اقتصادی و چشم انداز مشاغل، رهبران و کارشناسان در اجلاس رشد خواستار رشد فراگیر، پایدار و انعطاف پذیر شدند.
تاریخ نشان می دهد که 40 سال سیاست اقتصادی نئولیبرالی به رشد منجر شده اما به قیمت افزایش نابرابری در بحبوحه بحران آب و هوایی تمام شده است. گیلبرت هونگبو، مدیر کل سازمان بینالمللی کار گفت: "فقر در هر جایی تهدیدی برای رفاه در همه جا است."
به گزارش فولاد
ایران، چیزی که در هر مکالمه مشخص بود این است که رشد بسته به اینکه چه کسی هستید و در کجای جهان هستید به معنای متفاوت است. در برخی از کشورهای آفریقایی، رشد شهرنشینی است. در بخشهایی از خاورمیانه، رشد اقتصادی با تنوع فزاینده نشان داده میشود. به نظر برخی، رشد در مورد پتانسیل هوش مصنوعی و اتوماسیون برای بهره وری است.
از هوش مصنوعی گرفته تا انتقال آب و هوایی و شهرنشینی تا تنوع زنجیرههای تامین، رهبران در اجلاس رشد امیدوارند بهترین ها را در این زمینه ببینند. آنها اظهار کردند: "ما می خواهیم شاهد رشدی باشیم که بر اساس افراد و ایده ها باشد."
لورا دآندریا تایسون، استاد برجسته دانشکده تحصیلات تکمیلی، دانشکده بازرگانی هاس، دانشگاه کالیفرنیا، گفت: "باید به رشد فراگیر به عنوان یک هدف بلندمدت فکر کنیم. ما باید به این فکر کنیم که چگونه استراتژیهای رشد خود را انجام میدهیم تا از فراگیر بودن آنها مطمئن شویم. او افزود: "رشد برای افراد مختلف معنای متفاوتی دارد."
ریچارد بالدوین، استاد اقتصاد بینالملل، مؤسسه تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالمللی و توسعه، نیز اظهار کرد: "رشد یا تولید ناخالص داخلی سرانه معیاری برای رفاه اجتماعی-اقتصادی نیست، اما با تعداد زیادی از این معیارها، به ویژه در نیمه پایین توزیع درآمد جهان، مرتبط است. او اضافه کرد: "بسیاری از مردم جهان هنوز نیاز به افزایش تولید ناخالص داخلی دارند زیرا شرایط مادی برای یک سبک زندگی مناسب را ندارند."
رانیا المشاط، وزیر همکاری های بین المللی، وزارت همکاری های بین المللی مصر نیز در این اجلاس گفت: "رشد به مفهوم انتقال عادلانه آب و هوایی گره خورده است"
او گفت: "کلمه عادل بسیار مهم است، زیرا به معنای احترام به حق تاریخی کشورها برای توسعه، اشتغال و در عین حال، اطمینان از وجود تامین مالی برای جلوگیری از معضل اقتصادی و کاهش انتشار کربن است."
کل جهان قبلاً آموخته است که ما نمیتوانیم فقط به رشد خطی ادامه دهیم و به همین دلیل است که در سال 2015 اهداف توسعه پایدار را داشتیم، توافقنامه پاریس را داشتیم تا این عناصر را در بر بگیرد.
او اضافه کرد: "ما باید ببینیم که رشد پایدار، بدون انعطاف پذیری، کار درستی برای آینده انجام نخواهد داد."
منبع: مجمع جهانی اقتصاد