به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 20 سال 2023

گزارش هفته 20 سال 2023
شماره 664

سنگ آهن
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین با بهبود فعالیت بازار و افزایش امید به بهبود تقاضای فولادسازان قیمت سنگ آهن از  103 دلار پایان هفته قبل به 111 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت ولی تا پایان هفته قیمت تا 2 دلار ارزان تر شده حدود  108 دلار هر تن سی اف آر چین ثبت شد. نشانه هایی از بهبود سوددهی کارخانه های فولاد چین نمایان شد ولی پایه های تقاضای فولاد آن هنوز ضعیف است.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت قراضه وارداتی سنگین در 20-80  375 دلار هر تن سی اف آر ثبات داشت. هنوز بازار پس از انتخابات در صبر و انتظار است و روند مشخصی ندارد ولی ظاهرا قیمت ها دیگر به کف رسیده و برخی میانگین قیمت 375 تا 380 را قیمت رایج بازار می دانند.  
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز از 353 تا 355  دلار به 335  دلار هر تن فوب کاهش یافته است. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز تا 10 دلار افت هفتگی داشته  380 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی بیلت صادراتی فوب دریای سیاه از 524 تا 529 دلار به 525 دلار هر تن فوب تغییر کرد.  
در بازار داخلی چین قیمت بیلت در طول هفته نوساناتی جزیی داشت نهایتا پایان هفته با یک دلار افت نسبت به هفته قبل به 488 دلار هر تن درب کارخانه رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت  در 520 دلار هر تن سی اف آر در ثبات ماند.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران : قیمت شمش روند باثباتی داشت علیرغم آنکه شمش در بورس کالا از نظر مقداری با افزایش عرضه روبرو شد ولی به علت محدودیت نقدینگی رقابت بر سر قیمت بسیار محدود بود. این در حالی است که بورس کالا در مورد خریداران آهن اسفنجی برای تولید شمش تعریف های جدیدی را مطرح کردند.

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی 10 دلار ارزان تر شده 560 دلار هر تن فوب شنیده شد. قیمت میلگرد در بورس شانگهای تا 6 دلار رشد داشته 520 دلار هر تن شنیده شد.
میلگرد صادراتی ترکیه نیز 5 دلار بهبود داشته 620 دلار هر تن فوب ثبت شد.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد 5 دلار ارزان تر شده 935 دلار هر شورت تن درب کارخانه شد.  در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 5 یورو ارزان تر شده 665 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.
مقاطع در بازار ایران


میلگرد

فولاد ایران: با توجه به جو ایجاد شده در مورد امکان شروع صحبت در مورد برجام و کاهش قیمت ارز بازار میلگرد روند کاهشی داشت ضمن آنکه تقاضای آن بسیار محدود شده است در حالیکه اکثر کارخانه ها فاقد جوربندی کامل همه سایزها هستند. علت این امر به مشکل نقدینگی و ناتوانی کارخانه ها برای خرید شمش به صورت نقدی بر می گردد.   

تیرآهن

فولاد ایران: به علت کمبود تقاضا قیمت تیرآهن کاهش پیدا کرد. ذوب آهن با مدیریت عرضه سعی در کنترل قیمت ها دارد چون دامنه سود تجار به حداقل خود رسیده و این مطلب فروش های آتی ذوب آهن را زیر سوال خواهد برد.

ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در 615 دلار هر تن فوب ثبات داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از 575 تا 590 دلار به 559 تا 575 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  30 یورو ارزان تر شده 770 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم از 1125 دلار به 1090 دلار هر شورت تن درب کارخانه رسید.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 353000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 350000 ریال رسید. عرضه فولاد مبارکه در قیمتی پایین تر از قیمت اسلب بازار را به حیرت برد اما در واقع این امتیازی بود برای خریداران و به نظر می رسد قیمت محصولات مبارکه به کف خود رسیده است.


اکسین

 فولاد ایران: ورق اکسین با کاهش محدود قیمت روبرو شد علت این امر مدیریت عرضه از طرف کارخانه بود.

سرد

فولاد ایران: قیمت ورق سرد با روند صعودی روبرو شد این در حالی است که فولاد مبارکه در عرضه های خود دچار عقب افتادگی است.


گالوانیزه
 
فولاد ایران: با توجه به کاهش نرخ ارز و پایین آمدن قیمت ورق گرم قیمت ورق گالوانیزه هم نزولی بود.

تحلیل هفته
بازار جهانی
فولاد ایران: بازار جهانی همچنان روند نزولی دارد کشیده شدن انتخابات ترکیه به دور دوم احتمال جان گرفتن قیمت قراضه را حداقل تا یک ماه آینده به تاخیر انداخت. قیمت نفت در حدود 80 دلار نوسان می کند که این به معنای آن است که قیمت شمش همچنان در محدوده زیر 500 دلار فوب در جا خواهد زد. در دو هفته گذشته نرخ یوان چین در مقابل دلار امریکا دچار ریزش شد و همین مطلب باعث می شود تا صادرات چین افزایش یابد و واردات آن کاهش در نتیجه چینی ها مثل ده سال قبل در دنیا شمش های خود را عرضه خواهند کرد و رقیب جدی برای شمش ایران خواهند بود آنچنانکه در هفته گذشته هم گفته شد در بازار جهانی امیدی به بالا رفتن قیمت ها نیست بخصوص آنکه تعطیلات تابستانه نزدیک است.

بازار داخلی
فولاد ایران: در بازار داخلی دولت به شدت در پی کنترل قیمت محصول است و همین دلیل روی قیمت و حجم عرضه تیرآهن، میلگرد و ورق فشار می آورد در حالیکه قیمت محصولات معدنی بخصوص گندله در سه هفته گذشته در بورس افزایش یافته است. در واقع دولت در حال نزدیک کردن فاصله قیمت مواد اولیه با محصول در بورس کالاست. از آنجا که بازار جهانی در رکود به سر می برد این مطلب روی سود فولاد سازها تاثیر منفی می گذارد. سیاست های دولت که برای کنترل صادرات در نظر گرفته شده تا بتواند بازار داخلی را مهار کند همراه با افزایش قیمت گندله و آهن اسفنجی از یک طرف و کنترل قیمت ارز به این مطلب کمک می نماید. بنا به گزارش انجمن تولید کنندگان فولاد تولید در سال جاری از گندله گرفته به بعد روند صعودی داشته در حالیکه مصرف پایین آمده است. ظاهرا دولت در حال سیاست گذاری برای انبار کردن موجودی کالاست چرا که از دو جنبه تحت فشار است جنبه اول که از اول خرداد پیش بینی می شود و بسیار جدی است مساله قطعی برق می باشد. عدم تغییر ساعت و جلو نکشیدن ساعت ها باعث شده تا افزایش مصرف برق 5 هزار مگاوات افزایش یابد و همین دلیل دولت ساعت کار ادارات را از 6 صبح تا 1 بعدازظهر قرار داده که عملا باعث رکود و بیکاری است. جنبه دوم مساله کسری بودجه است. برای جبران کسری بودجه صحبت در مورد افزایش نرخ های برق و مهمتر از آن گاز که احتمالا دو برابر خواهد شد بسیار جدی است این مطلب هم روی حجم تولید و هم قیمت تمام شده تاثیر سریع و جدی خواهد گذاشت. بحث دیگری که برای جبران کسری بودجه به آن اندیشیده می شود مساله نرخ دلار 28500 تومانی است که مخالفت های جدی با آن صورت می پذیرد چرا که اصرار روی این نرخ باعث کاهش صادرات خواهد شد و همین امر در ماه های بعد باعث بالا رفتن قیمت ارز می گردد آمار تجارت خارجی در فروردین ماه نشان می دهد که حجم تجارت خارجی ایران 13 درصد کاهش داشته است. در نتیجه تولید و به دنبال آن صادرات در ماه های بعد افت خواهد کرد در هر حال به نظر می رسد که دولت سیاست کنترل قیمت برای انبار سازی کالاها را دنبال می کند حال تا کجا می تواند کسری بودجه را تحمل کند مطلبی است که باید منتظر ماند و دید.       

پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۱۲:۰۵
تعداد بازدید : ۹۲۶
کد خبر : ۶۵,۵۵۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید