پایگاه خبری فولاد ایران- اتحاد بریکس به دنبال ایجاد یک ارز جدید برای حل و فصل تجارت بینالمللی و خلع دلار آمریکا از جایگاه جهانی خود است. اگر ارز جدید بریکس اعتماد سایر کشورها را به خود جلب کند، دلار آمریکا می تواند اولین چیزی باشد که سقوط می کند. به این ترتیب، قدرت مالی جهانی از غرب به شرق تغییر خواهد کرد و نظم جهانی جدیدی ایجاد خواهد شد. عربستان سعودی یکی از 19 کشوری است که به دنبال پیوستن به این ائتلاف و پذیرش ارز جدید است.
اگر عربستان سعودی به بریکس بپیوندد یا با ارزی که هنوز منتشر نشده معامله کند، ایالات متحده ممکن است با پیامدهای شدیدی روبرو شود.
عضویت عربستان سعودی قدرت اقتصادی بلوک بریکس را تقویت خواهد کرد. عربستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت در جهان است و دارای ذخایر قابل توجهی از نفت و گاز طبیعی است. این میتواند همکاری انرژی میان اعضای بریکس را افزایش دهد و به طور بالقوه فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری را در این گروه افزایش دهد.
نقش برجسته عربستان سعودی در بازارهای جهانی انرژی می تواند منجر به همکاری نزدیکتر در بخش انرژی بین کشورهای بریکس شود. این می تواند بحث در مورد سیاست های انرژی، سطوح تولید و استراتژی های قیمت گذاری را تسهیل کند. این توسعه می تواند کشورهای بریکس را از نفوذ بیشتری بر پویایی انرژی جهانی برخوردار کند.
این اقدام به طور بالقوه می تواند همسویی های ژئوپلیتیکی و پويایی قدرت را در آسیا و خاورمیانه تغییر دهد. مشارکت عربستان در این ائتلاف ممکن است اتحادهای سنتی این کشور با دیگر قدرت های منطقه ای و جهانی مانند ایالات متحده و اتحادیه اروپا را تغییر دهد.
به گزارش فولاد ایران، الحاق عربستان سعودی به بریکس می تواند اتحادیه اروپا را مجبور کند دلار آمریکا را کنار بگذارد و تجارت نفت و گاز را با ارز جدید آغاز کند. بنابراین، پیوستن عربستان سعودی یا پذیرش واحد پول بریکس می تواند قدرت های جهانی را از غرب به شرق متمایل کند. ایالات متحده دیگر نمی تواند رهبر جهانی باشد که جای خود را به نظم مالی جدید می دهد.
منبع: بلومبرگ