به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کاهش تولید نفت عربستان یک استراتژی مخاطره آمیز

پایگاه خبری فولاد ایران- برای سال‌ها، عربستان سعودی قول داده است که در بازار نفت فقط با هماهنگی با بزرگ‌های اوپک مداخله کند و تک روی نداشته باشد. اما روز یکشنبه، ریاض کتاب قوانین خود را کنار گذاشت و از کاهش یکجانبه تولید خبر داد که تولید این کشور را به سطوحی که به ندرت در دهه گذشته دیده می شد کاهش می دهد.


به این ترتیب، قیمت نفت در معاملات اولیه روز دوشنبه ۲ درصد افزایش یافت و برنت همچنان زیر ۸۰ دلار در هر بشکه بود.


به گزارش فولاد ایران،  ریاض برای چندین سال تولید نفت خود را برای حمایت از قیمت ها به صورت یکجانبه کاهش داده بود و سهم بازار را به رقبای داخلی و خارجی اوپک واگذار کرده بود. در مقطعی در اواخر سال 1985، در حالی که تولید به سختی مصرف داخلی را پوشش می داد، این پادشاهی تولید را به شدت افزایش داد و باعث سقوط قیمت شد.


روز یکشنبه، ریاض اعلام کرد که تولید خود را در ماه جولای 10 درصد کاهش می دهد. این علاوه بر کاهش تولید در ماه مه و ژوئن بود که تولید عربستان را به 9 میلیون بشکه در روز کاهش می‌دهد.


این کاهش فقط برای ماه ژوئیه خواهد بود، اما سعودی ها اعلام کردند که در صورت نیاز ممکن است این کاهش را تمدید کنند. شاهزاده عبدالعزیز گفت که این کاهش نشان می دهد که چگونه پادشاهی "هر کاری که لازم باشد برای ایجاد ثبات در این بازار انجام خواهد داد."


از آنجا که ریاض در حال از دست دادن مقدار زیادی از تولید است، این امر منجر به کاهش حجم عظیمی از درآمد نفتی آن می شود. ریاض برای اینکه درآمد خود را بدون تغییر نگه دارد، نیاز دارد تا نفت بیش از 10 دلار در هر بشکه افزایش یابد تا کاهش تولید از آوریل تا جولای را جبران کند.


اگر عربستان بخواهد قیمت‌ها را بالا نگه دارد، می‌تواند مجبور شود بیشتر وزن مدیریت بازار نفت را به تنهایی به دوش بکشد. این یک استراتژی با پاداش بالا اما بسیار پرخطر است. سعودی ها امیدوارند که کاهش یکجانبه آنها کوتاه مدت باشد و به زودی بازار به اندازه کافی محدود شود تا به نفت بیشتری نیاز داشته باشد. این شرط در دهه 1980 نیز جاری بود اما در آن زمان، این استراتژی به طرز چشمگیری شکست خورد. امید است شاهزاده عبدالعزیز، در درس هایی که پیشینیانش دچار مشکل شدند، موفق شود.


منبع: بلومبرگ

۲۱ خرداد ۱۴۰۲ ۱۴:۰۶
تعداد بازدید : ۴۷۱
کد خبر : ۶۵,۸۱۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید