پایگاه خبری فولاد ایران- آلمان روز پنجشنبه طبق سند تایید شده اعلام کرد که وابستگی خود به چین را در «بخشهای حیاتی» از جمله دارو، باتریهای لیتیومی مورد استفاده در خودروهای الکتریکی و عناصر ضروری برای ساخت تراشه کاهش خواهد داد.
دولت آلمان گفت در بحبوحه انتقادات فزاینده از سوابق حقوق بشر و نگرش پکن نسبت به قوانین بین المللی، برلین باید برای مدیریت وابستگی خود به دومین اقتصاد بزرگ جهان قدم بردارد.
به گزارش فولاد ایران، چین مهمترین شریک تجاری آلمان است و طبق گفته دولت، واردات و صادرات بین دو کشور در سال 2022 به نزدیک به 300 میلیارد یورو (335 میلیارد دلار) رسیده است. اما طبق اظهار دولت آلمان چین تغییر کرده و در نتیجه این تصمیم و تصمیمات سیاسی چین، ما باید رویکرد خود را در قبال چین تغییر دهیم.
آلمان در این مقاله استراتژی افزوده است که چین شریک حیاتی در مقابله با تغییرات آب و هوایی، بیماری های همه گیر و توسعه پایدار است. با این حال، "منافع خود را با قاطعیت بیشتری دنبال می کند و به روش های مختلف تلاش می کند تا نظم بین المللی مبتنی بر قوانین موجود را تغییر دهد،" که پیامدهایی برای امنیت جهانی خواهد داشت.
این سند تاکید میکند که بزرگترین اقتصاد اروپا میخواهد روابط تجاری و سرمایهگذاری با چین را حفظ کند و در عین حال وابستگیها را در بخشهای حیاتی با تنوعبخشی به زنجیرههای تامین خود کاهش دهد، هدفی که از آن به عنوان "ریسک زدایی" یاد میشود.
شولز در توییتی نوشت: «هدف ما جدا شدن از پکن نیست. اما ما میخواهیم وابستگیهای بحرانی را در آینده کاهش دهیم.»در این سند آمده است که آلمان برای فناوریهای پزشکی و دارویی، از جمله آنتیبیوتیکها، و همچنین فناوری اطلاعات و محصولات مورد نیاز برای تولید نیمهرساناها و فلزات مختلف و فلزات کمیاب مورد نیاز برای انتقال انرژی، بیش از حد به چین وابسته است.
چین یک بازار کلیدی برای چندین شرکت بزرگ آلمانی از جمله فولکس واگن (VLKAF) و BMW است و دولت اعلام کرد که قصد دارد با شرکتهایی که «به ویژه در معرض چین هستند» با هدف «شناسایی خطرات تمرکز» مذاکره کند.
گروهی از نماینده های شرکت های آلمانی که در چین تجارت می کنند از این استراتژی استقبال کردند اما برخی نگرانی هایی را برجسته کردند.
با این حال، برخی از شرکتهای آلمانی امیدوار بودند که این استراتژی به جای تمرکز بر کاهش ریسک، چارچوب بیشتری برای همکاری فراهم کند.
منبع: CNN