به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 32 سال 2023

گزارش هفته 32 سال 2023
شماره 676


سنگ آهن
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین متوسط قیمت خلوص 62 درصد نوساناتی داشته از 103.75 دلار تا نزدیکی 105 دلار بالا رفت ولی مجددا نزولی شده آخر هفته را در 103.35 دلار  هر تن سی اف آر به پایان برد. رکود بازار محصولات فولادی و تاثیر منفی بر حاشیه سود کارخانه ها در چین موجب افت قیمت سنگ آهن شد.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت قراضه وارداتی سنگین 20-80  تا 7 دلار بهبود داشته به 357 دلار هر تن سی اف آر رسید. ظاهرا رشد قیمت معاملات قراضه اروپا بازار را تکان داد و برخی امیدوارند روند صعودی ادامه یابد.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن 2 دلار ارزان تر شده 344 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز تغییر چندانی نداشته با یک دلار بهبود 376 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.

بیلت
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی بیلت صادراتی فوب دریای سیاه تا 9 دلار بالا رفته 440 دلار هر تن فوب دریای سیاه ثبت شد.
در بازار داخلی چین قیمت بیلت نزولی بوده از 498 دلار به 487 دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی نیز در چین از 481 دلار به 477 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت در 515 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند و بازار آن فعالیت چندانی نداشت.
بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران : قیمت شمش به علت محدودیت عرضه و کاهش موجودی انبارها روند صعودی داشت اما روز چهارشنبه قیمت کمی آرام شد.

مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی 2 دلار افت داشته 540 دلار هر تن فوب ثبت شد. قیمت میلگرد در بورس شانگهای نیز 10 دلار کاهش داشته به 510 دلار هر تن رسید.  
میلگرد صادراتی ترکیه حدود 3 دلار رشد داشته 552.5 دلار هر تن فوب شنیده شد.
همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد در 900 دلار  هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند و در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 575  یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: افزایش قیمت شمش باعث بالا رفتن قیمت میلگرد شد. کارخانه ها با مدیریت عرضه و پیشنهاد کالاهای غیر استاندارد طول کوتاه سهم خودشان را به بورس عرضه کردند اما همانطور که انتظار می رفت معاملات میلگرد دلچسب نبود.

تیرآهن
فولاد ایران: قیمت تیراهن با افزایش قیمت میلگرد روند صعودی داشت.

ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه  در 560 دلار هر تن فوب بدون تغییر باقی ماند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از   563 تا 581 دلار به 558 تا 576 دلار هر تن فوب تغییر داشت. همچنین در بورس شانگهای قیمت قرارداد ورق گرم تحویل اکتبر 18 دلار ارزان تر شده به 542 دلار هر تن رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  در 640 یورو هر تن درب کارخانه باقی ماند. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم در 790 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت بود.
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 313000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 315000 ریال رسید. میانگین قیمت انواع ورق مبارکه به علت ضعف تقاضا روند نزولی داشت به نظر می رسد قیمت این کالا به کف خود رسیده است.

اکسین
فولاد ایران: از آنجا که قیمت این کالا به پایین ترین حد خود رسیده فروشندگان در مقابل کاهش قیمت مقاومت می کردند.

سرد
فولاد ایران: با نزدیک شدن به تعطیلات مصرف کنندگان، روند صعودی قیمت این کالا شروع شد و بالا رفت.

گالوانیزه
فولاد ایران: این کالا نوسان محدودی داشت ولی در عمل تغییر جدی دیده نشد.

تحلیل هفته
بازار جهانی
فولاد ایران: قیمت قراضه همچنان ثابت مانده است. علیرغم افت تقاضا در ترکیه فروشنده ها تمایلی به کاهش قیمت ندارند، آنچنانکه قیمت شمش هم ثابت مانده است. با توجه به قیمت نفت در هر بشکه 80 دلار بعید است که قیمت شمش دامنه زیادی برای کاهش داشته باشد. حتی رکود بازار چین هم قدرت تغییر قیمت شمش را در هفته گذشته نداشت. قیمت ورق هم در بازار داخلی چین و همینطور در بازارهای دیگر تقریبا ثابت مانده است. در مجموع همانطور که در هفته های گذشته گفته شد قیمت شمش و ورق به کف خود رسیده است. با تمام شدن فصل باران ها و برطرف شدن مشکل سیل در چین احتمالا در ماه آینده یک تقاضای مقطعی وارد بازار خواهد شد. سرمایه گذاری عرب ها در ترکیه که در فصل آخر سال جاری میلادی پیش بینی شده به تحریک این بازار کمک خواهد کرد و قیمت قراضه را بالا خواهد برد  در حالیکه فاکتورهای موجود نشان می دهد که احتمال افت قیمت وجود ندارد.

بازار داخلی
فولاد ایران:  در هفته گذشته بالاخره بازار به این نتیجه رسید که محدودیت عرضه شمش واقعی است و به همین دلیل قیمت به کف خود رسیده است، بنابراین مشتری ها به خرید روی آوردند و باعث بالا رفتن قیمت در بورس شدند. عرضه های اعتباری به این افزایش قیمت کمک کرد. همین مطلب روی بازار میلگرد اثر گذاشت. کارخانجات تولید کننده میلگرد این هفته عرضه های جذابی نداشتند به همین دلیل از عرضه های میلگرد استقبال نشد ولی بالا رفتن قیمت شمش، پایه قیمت آهن اسفنجی و میلگرد را بالا برد. طبعا بالا رفتن قیمت آهن اسفنجی توجیه کننده افزایش قیمت شمش در هفته پیش روست بخصوص آنکه قیمت قراضه هم بالا رفت. با فرونشست تنش برق، تولید شمش بالا خواهد رفت و همین امر باعث بالا رفتن قیمت آهن اسفنجی خواهد  شد چون تقاضای آن را بالا می برد. مساله دیگری که قیمت شمش را تحت تاثیر قرار داده مشکل عرضه قراضه است. عرضه قراضه تابع رکود یا رونق ساخت و ساز می باشد، در شرایط رکودی در همه دنیا عرضه قراضه کاهش می یابد و این مطلب در دو ماه گذشته بازار فولاد را به شدت تحت تاثیر قرار داده بنابراین احتمال بازگشت قیمت بسیار ضعیف است. در هفته گذشته شاهد محدودیت های بیشتر در عرضه ارز بوده ایم. روز چهارشنبه وزیر اقتصاد و دارایی همراه با رئیس بانک مرکزی در نشستی آمارها و تحولات اقتصادی را مطرح کردند ولی این مصاحبه تاثیری در بازار نداشت. از یک طرف زمان آن که در برخورد با آخر هفته بود به طور مناسب انتخاب نشده بود و از طرف دیگر خبرهایی که در مورد ورود ارز از کشورهای دیگر به ایران مثل کره شنیده شده بود باعث ایجاد شک و تردید در تحلیل های این دو مقام رسمی کشور بود، مهمترین دلیل تردید دست اندرکاران ارز محدود کردن معاملات ارزی است. در واقع دولت به نوعی بازار ارز را کاملا در اختیار خود گرفته و دامنه عرضه و تقاضای آن را از جامعه برچیده است. از طرف دیگر بخشنامه ای که روز چهارشنبه از طرف دولت اعلام کرد که دوره بازگشت ارز حاصل از صادرات به جای 120 روز به 80 روز کاهش یافته نشان دهنده آن است که دولت روی مساله حجم عرضه ازر و زمان آن حساس شده است. اگر مقامات رسمی کشور توضیحاتی در این مورد می دادند شاید مطلب روشن تر می شد اما آنچه مسلم است، این است که کاهش بیشتر قیمت ارز از نرخ فعلی تعادل تجارت خارجی و تراز پرداخت های ایران را بهم خواهد ریخت. به همین دلیل دولت قیمت ارز را در محدوده 48 هزار تومان تا 50 هزار تومان نگه خواهد داشت. تنها عاملی که نرخ ارز را تغییر خواهد داد عوارض صادراتی است که دولت در بسیاری از کالاها نه فقط فولاد، اعمال کرده و آن را به گمرک ابلاغ نموده است، چنانچه دریافت این عوارض صادرات کالاهای ایرانی را غیر رقابتی بکند محققا صادرات فولاد کاهش خواهد یافت و به دنبال آن طبعا قیمت ارز بالا خواهد رفت. باید صبر کرد و ماه های پیش رو را دید. فعلاً دولت امیدوار به افزایش صادرات نفت است که باعث بالا رفتن پایه پولی می شود و .......

پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز

۲۱ اَمرداد ۱۴۰۲ ۱۲:۲۵
تعداد بازدید : ۸۰۱
کد خبر : ۶۶,۵۹۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید