پایگاه خبری فولاد ایران- بازارهای جهانی برنج ممکن است تحت فشار بیشتری قرار گیرند زیرا چین به عنوان تولیدکننده برنج پیشرو در جهان، با خطر باران شدید و سیل دست و پنجه نرم می کند.
موسسه رتبهبندی فیچ در گزارش اخیر خود اعلام کرد: باران شدید در منطقه شمال شرقی چین که تولید غلات را کاهش میدهد، احتمالاً بر قیمتهای جهانی برنج که در حال حاضر بالاست، فشار میآورد.
در این گزارش آمده است که چین بزرگترین تولیدکننده برنج در جهان است و سطوح هشدار سیل برای سه استان مغولستان داخلی، جیلین و هیلونگجیانگ، که 23 درصد از تولید برنج کشور را تشکیل می دهند، افزایش یافته است. طوفان داکسوری یکی از بدترین طوفانهایی بود که در سالهای اخیر شمال چین را درنوردیده است و پایتخت پکن با شدیدترین بارندگی در ۱۴۰ سال اخیر مواجه شده است.
فیچ اشاره کرد که بسیاری از مناطق کلیدی تولید غلات در این سه استان تحت تأثیر بارانهای شدید و بقایای طوفان داکسوری قرار گرفتهاند و با حرکت طوفان خانون به سمت شمال، با سیل دیگری مواجه خواهند شد.
این شرکت رتبهبندی اعتباری گفت: «این قیمتهای داخلی غلات چین را افزایش میدهد و احتمالاً واردات بیشتری را در نیمه دوم نیمه دوم سال 23 به دنبال خواهد داشت که تا حدی کاهش محصول را جبران کند و این می تواند قیمت جهانی برنج را حتی بیشتر کند.»
به گزارش فولاد ایران، قیمت جهانی برنج در حال حاضر به بالاترین حد خود در نزدیک به 12 سال اخیر رسیده است.
پس از آنکه هند صادرات برنج سفید غیر باسماتی را در ماه گذشته ممنوع کرد و تایلند از کشاورزان خواست تا به منظور صرفه جویی در مصرف آب در نتیجه بارندگی کم، برنج کمتری بکارند، ناظران بازار قیمتهای بالاتر برنج را پیشبینی میکنند.
علاوه بر برنج، گزارش فیچ همچنین ذرت و سویا را در میان محصولات عمده کشت شده در مغولستان داخلی، جیلین و هیلونگجیانگ ذکر کرده است که تحت تأثیر خطرات سیل قرار خواهند گرفت. انتظار می رود چین در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر از هر دو غلات وارد کند.
منبع: CNBC