به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

امید چین به اتحاد بریکس

پایگاه خبری فولاد ایران- برای چین، تصمیم روز پنجشنبه برای گسترش بلوک بریکس از اقتصادهای در حال توسعه با افزودن شش کشور جدید، تلاش برای اصلاح اشتباهات تصور شده یک سیستم جهانی است که به نفع غرب به رهبری ایالات متحده است. اقدام برای افزودن آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به پنج عضو موجود بریکس - برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی - گروهی با اندازه و نفوذ چشمگیر ایجاد می کند.
به گزارش
فولاد ایران، پس از دهه‌ها تسلط جهان غرب بر نهادهای جهانی، چین در تلاش است باشگاهی بسازد که با برخی معیارهای قدرت اقتصادی، جهان را وارونه کند. موریتز رودولف، پژوهشگر مرکز پل تسای چین در دانشکده حقوق دانشگاه ییل در ایالات متحده گفت: تمرکز پکن بر ایجاد وزنه تعادلی برای G7 است تا گروه بندی 11 کشوری جدید، G7 را - که متشکل از کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده و اتحادیه اروپا است - در سایه قرار دهد.
بدون احتساب اتحادیه اروپا - که به عنوان یکی از اعضای "غیرشماری" G7 طبقه بندی می شود - گروه دموکراسی های پیشرفته تنها 9.8 درصد از جمعیت جهان و 29.8 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهند که بر اساس برابری قدرت خرید (PPP) محاسبه می شود. در مقابل، گروه جدید بریکس 47 درصد از جمعیت جهان و 37 درصد از تولید ناخالص داخلی آن توسط PPP را تشکیل خواهد داد. این گروه جدید همچنین سهم بزرگی از ذخایر نفت و گاز جهان و همچنین مقدار عظیمی از سایر منابع طبیعی را در اختیار دارد.
چین امیدوار است که همه اینها به آن قدرتی بدهد که پکن مدتهاست به دنبال آن برای اصلاح روش کار جهان بوده است. در واقع، چین جاه طلبی های زیادی دارد، که برخی از آنها از طریق زبان سنگین دیپلماتیک در بیانیه 26 صفحه ای پس از نشست بریکس در این هفته قابل تشخیص بود.
درخواست مکرر در این اعلامیه، اصلاح نهادهای بین المللی برای دادن قدرت بیشتر به کشورهای در حال توسعه بود. یکی از این خواسته ها بازنگری در موسسات برتون وودز، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بود. در حال حاضر، عملیات هر دو نهاد تحت سلطه ایالات متحده، ژاپن و سایر دموکراسی های غربی است.
در این بیانیه آمده است که فراخوان اصلاحات شامل تقاضای صریح برای «نقش بیشتر برای بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه، از جمله در پست‌های رهبری» بود. به طور سنتی، رئیس بانک جهانی یک شهروند آمریکایی بوده است، در حالی که مدیر عامل صندوق بین المللی پول اروپایی بوده است.
این بیانیه همچنین از "اصلاحات جامع" سازمان ملل که پکن آن را مرکزی برای حکومت جهانی می داند، خواستار شد. در این بیانیه آمده است: یکی از اصلاحات مورد نیاز شورای امنیت، قدرتمندترین نهاد سازمان ملل بود که باید «نمایندگی کشورهای در حال توسعه را افزایش دهد». شورای امنیت در حال حاضر متشکل از پنج عضو دائم - دو نفر از آنها چین و روسیه - و 10 عضو غیر دائم است. هم برزیل و هم هند و هم سایر کشورهای در حال توسعه به دنبال قدرت های برتر در راس سازمان ملل هستند.
این مجموعه اصلاحات، در صورت تحقق، باید تا حد زیادی به بهای نفوذ برخی کشورهای توسعه یافته در بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و سازمان ملل متحد تمام شود. به همین دلیل، چنین خواسته هایی مقاومت قابل توجهی را از سوی کشورهای G7 و سایر کشورهای توسعه یافته در جهان برانگیخته است.
بلوک جدید بریکس با چالش های دیگری نیز مواجه است. یکی از مقامات یکی از کشورهای بریکس، گفت که همه اعضا - به ویژه هند و برزیل - با لحن آشکارا ضدغربی مورد حمایت چین و روسیه در جلسات راحت نیستند. به گفته تحلیلگران، وحدت ژئوپلیتیکی در مورد برخی دیگر از موضوعات کلیدی از جمله جنگ در اوکراین نیز گریزان است. در میان فهرست بلندی از درخواست‌ها برای غلبه راه‌حل‌های سیاسی در بحران‌های سودان، هائیتی، سرزمین‌های فلسطینی و جاهای دیگر، جمله‌بندی درباره اوکراین به‌طور قابل توجهی ناخوشایند بود. در این بیانیه آمده است: "ما مواضع ملی خود را در مورد درگیری در اوکراین و اطراف آن یادآوری می کنیم." هیچ اشاره ای به تهاجم روسیه و تهاجم متعاقب آن نشد.
رودولف گفت: «برای پکن ایجاد ساختار موازی با G7 دشوار خواهد بود. با این وجود، گروه بندی گسترده نشان دهنده تأثیرگذارترین بلوکی است که جهان در حال توسعه تا به حال تولید کرده است. این احساس وجود دارد که پس از چندین دهه پذیرش قوانین غرب، عصر "جنوب جهانی" در حال طلوع است. این احساس ممکن است برای ایجاد کشش کافی باشد.»


منبع: فایننشال تایمز

۴ شهریور ۱۴۰۲ ۱۳:۳۳
تعداد بازدید : ۳۸۹
کد خبر : ۶۶,۷۸۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید