پایگاه خبری فولاد ایران- آیا اعلام دیروز در مورد بزرگ شدن گروه کشورهای بریکس می تواند لحظه ای باشد که دنیا را وارونه کرد؟
بر اساس برخی اقدامات، گروه بازسازی شده که فراتر از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گسترش یافته و شامل آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی است، بسیار بزرگتر از گروه اقتصادهای پیشرفته G7 است. اتحاد جدید چینی 47 درصد از جمعیت جهان و 37 درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می دهد، در مقایسه با 9.8 درصد از جمعیت و 29.8 درصد از تولید ناخالص داخلی G7.
همانطور که جیمز کینگ، سردبیر جهانی چین امروز می نویسد، این اتحاد همچنین دارای سهم از ذخایر نفت و گاز جهان و حجم عظیمی از منابع طبیعی دیگر خواهد بود. پکن امیدوار است این تغییرات به آن فضایی بدهد که مدتهاست به دنبال اصلاح نهادهای بینالمللی از جمله بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و سازمان ملل است و قدرت بیشتری به کشورهای در حال توسعه میدهد.
به گزارش فولاد ایران، حتی قبل از اعلام این هفته، از قبل مشخص بود که نظم جهانی موجود، در گیرودار یک تغییر و تحول است. این در حالی است که پکن از قدرت خود برای کاهش نفوذ غرب و خلع دلار از موقعیت مسلط خود در تجارت بین المللی و مالی استفاده می کند. بانک توسعه ای که توسط اعضای بریکس ایجاد شده است در حال برنامه ریزی برای شروع وام دادن به ارزهای آفریقای جنوبی و برزیل برای کاهش اتکا به دلار است. ممکن است برخی از افکار واهی در این بازی وجود داشته باشد. اگرچه ممکن است گروه بزرگ شده در واکنش به نفوذ جهانی G7 متحد باشد، سیاست و اقتصاد اعضای آن کاملاً متفاوت است.
برخی دموکراسی هستند، برخی دیگر خودکامه، برخی طرفدار عدم تعهد هستند در حالی که برخی دیگر آشکارا ضد غرب هستند. همچنین این خطر وجود دارد که کشورهای عضو صرفاً به اقمار چین تبدیل شوند. برخی به وضوح در مسیر برتری قرار دارند و برخی دیگر در جهت مخالف.
با این وجود، گفته می شود بریکس تأثیرگذارترین بلوکی است که جهان در حال توسعه تاکنون تولید کرده است. و این احساس وجود دارد که پس از دههها پذیرش قوانین غرب، عصر «جنوب جهانی» در حال طلوع است.
منبع: فایننشال تایمز