به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

احیای قرارداد غلات اوکراین، به زودی

پایگاه خبری فولاد ایران- رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفت که مطمئن است روسیه به زودی قرارداد غلات دریای سیاه را احیا خواهد کرد، حتی در شرایطی که ولادیمیر پوتین اصرار داشت که مسکو تا زمانی که غرب خواسته های روسیه را برآورده نکند، دوباره به این طرح نمی پیوندد. پوتین در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در شهر سوچی روسیه گفت: «ما آماده‌ایم به محض انجام تعهدات روسیه به توافق برگردیم» و در عین حال تأکید کرد که غرب به تعهدات خود «خیانت» کرده است.
اردوغان گفت که ترکیه در کنار سازمان ملل بر روی راه هایی برای احیای این توافق کار کرده است. رهبر ترکیه افزود: «ما این خواسته ها را بیان کرده ایم و به آن ادامه می دهیم.» او همچنین از اوکراین خواست تا در صورت حفظ توافق غلات، بدون توضیح بیشتر، رویکرد خود را ملایم تر کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هفته گذشته «مجموعه ای از پیشنهادات ملموس» را برای خروج از بن بست به روسیه ارسال کرده بود. دیدار پوتین و اردوغان تقریباً دو ماه پس از خروج مسکو از توافقی صورت می گیرد که اجازه می داد حدود 33 میلیون تن غله از اوکراین از طریق دریای سیاه صادر شود. به گفته کمیته هماهنگی توافق، بیش از نیمی از غلات به کشورهای در حال توسعه از جمله ترکیه تحویل داده شد.
به گزارش فولاد ایران، خروج روسیه از این توافق باعث نگرانی های جدیدی از بحران غذایی احتمالی در بخش هایی از آفریقا، خاورمیانه و آسیا شد. پیش از دیدار با اردوغان، مسکو فهرستی از خواسته های خود را برای پیوستن مجدد به توافقنامه ارائه کرده بود. روسیه مدت‌ها مدعی است که توافق اولیه به‌طور ناعادلانه اجرا شده است و مدعی است که تحریم‌های غرب مانع از اجرای یک توافق موازی برای اجازه صادرات محصولات کشاورزی خود به مسکو شده است.
اردوغان سعی کرده خود را به عنوان یک واسطه بین روسیه و غرب قرار دهد. آنکارا از امضای تحریم های غرب علیه روسیه خودداری کرده است و دو کشور روابط اقتصادی خود را از آغاز جنگ اوکراین در سال گذشته تعمیق بخشیده اند. ترکیه، یکی از اعضای ناتو، نقشی کلیدی در مذاکره بر سر توافقنامه اولیه غلات ایفا کرد که در ژوئیه 2022 مورد مذاکره قرار گرفت. کشاورزان اوکراینی بدون دسترسی ایمن به بنادر دریای سیاه مجبور شدند مسیر صادرات غلات خود را از طریق زمین و بنادر دانوب خود تغییر دهند. این مسیرها هزینه های قابل توجهی بالاتری دارند و می توانند آنها را به کاشت محصولات کمتری سوق دهند و ترس از کمبود مواد غذایی را تشدید کنند. پوتین روز دوشنبه قرارداد جداگانه ای را امضا کرد که در آن روسیه یک میلیون تن غله خود را از طریق قرارداد با ترکیه و قطر به کشورهای کمتر توسعه یافته آفریقایی ارسال می کند.
اردوغان گفت ترکیه آماده است این دانه را در کارخانه های آرد آسیاب کند و به عنوان آرد به کشورهای فقیر آفریقایی بفرستد، اما او همچنین تاکید کرد که این جایگزینی برای توافق دریای سیاه نیست.
کمیسیون اروپا گفت، حملات به بنادر دانوب "بیشتر نشان می دهد که روسیه چگونه با اقدامات خود که میلیون ها انسان آسیب پذیر را در سراسر جهان در معرض خطر قرار می دهد، بحران جهانی غذا را تشدید می کند."


منبع: فایننشال تایمز

۱۴ شهریور ۱۴۰۲ ۱۲:۵۰
تعداد بازدید : ۴۰۱
کد خبر : ۶۶,۹۳۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید