به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

سایه ترس از درگیری گسترده در خاورمیانه بر اقتصاد جهانی

پایگاه خبری فولاد ایران- خطر افزایش قیمت نفت و ضربه به اطمینان تهدیدی برای تضعیف دستاوردهای امسال است.
به گزارش فولاد ایران، مقامات هشدار می دهند که شبح یک درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه تهدید جدیدی برای اقتصاد جهانی ایجاد می‌کند، درست زمانی که جهان از شوک‌های ناشی از کووید-19 و جنگ اوکراین بیرون می‌آید. آنها گفتند که تنش‌های منطقه‌ای گسترده‌تر پیامدهای اقتصادی قابل توجهی خواهد داشت.
آنها نشست‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را در این هفته در مراکش به پایان رساندند. این رویدادها هر دو سال یک بار در حالی اتفاق می افتاد که اسرائیل به حماس اعلام جنگ کرد و نوار غزه را بمباران کرد. برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه، گفت: «اگر ما با تشدید یا گسترش درگیری در کل منطقه مواجه باشیم، با عواقب بزرگی مواجه خواهیم شد. کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول، درباره «ابر جدید در آفتابی‌ترین افق اقتصاد جهانی» هشدار داد.
در سوی دیگر اقیانوس اطلس، جیمی دیمون، مدیر اجرایی جی‌پی مورگان، این دوران را «خطرناک‌ترین دورانی نامید که دنیا در دهه‌های اخیر دیده است». پیر-اولیویه گورینشاس، اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول، پیش از این رویداد گفت: به نظر می‌رسد بانک‌های مرکزی سیاست‌های پولی را سخت‌تر کرده، رشد اعتبار را مهار کرده و بازار کار را «بدون زیاده‌روی» سرد کرده‌اند. اما، با تشکیل جلسه نمایندگان، با آمیخته شدن پیامدهای گسترده‌تر جنگ اسرائیل و حماس با نگرانی‌های اساسی در مورد آسیب‌پذیری‌های پایدار در اقتصاد جهانی، چشم انداز تیره‌تر شد. تحلیل صندوق بین‌المللی پول به بدتر شدن روند رشد بلندمدت اشاره کرد، زیرا اقتصادها برای افزایش بهره‌وری تلاش می‌کنند، اما موانع تجارت آزاد در بحبوحه تشدید تنش‌های سیاسی و افزایش بدهی عمومی در سراسر جهان افزایش می‌یابد.
نکته قابل توجه در پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت صندوق بین‌المللی پول - که قبل از شروع خشونت‌ها در خاورمیانه تهیه شده بود - فقدان نقاط روشن آشکار فراتر از تعداد انگشت شماری از کشورها مانند ایالات متحده یا هند بود.
به گفته مقامات، خطر اقتصادی کلیدی پس از حوادث 7 اکتبر، تشدید جنگ در اسرائیل و غزه به یک درگیری منطقه ای گسترده تر بود. این نه تنها می تواند به اعتماد ضربه بزند، بلکه یک تورم جدید را به اقتصادهایی که تازه از یک سری شوک های قیمتی شروع به بهبودی می کنند، بیفزاید.
صندوق بین المللی پول معتقد است که افزایش 10 درصدی قیمت نفت تورم جهانی را حدود 0.4 درصد افزایش می دهد. گیتا گوپینات، معاون رئیس صندوق بین المللی پول، گفت که جهان با "تعداد زیادی شوک" از جمله درگیری خاورمیانه و پیامدهای بالقوه آن بر قیمت انرژی مواجه است. گوپینات افزود: «سطح بدهی ها در سطوح بی سابقه است و در عین حال ما در این محیط با نرخ بهره بالاتر برای مدت طولانی تر هستیم.»
پاسکال دونووو، رئیس گروه یورو، گفت که سوال بزرگ اقتصادی بر سر این است که آیا این کشمکش بر انتظارات تورمی تأثیر خواهد داشت یا خیر، و چه معنایی می تواند برای کاهش فشار قیمت ها در سال 2024 داشته باشد. جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، گفت که او به درخواست خود پایبند است و این هفته به خبرنگاران گفت که انتظار ندارد این درگیری "محرک اصلی احتمالی چشم انداز اقتصاد جهانی" باشد. اما مقامات تاکید کردند که این درگیری در زمانی رخ داد که اقتصاد جهانی در وضعیت شکننده ای قرار داشت.
اکنون به طور گسترده انتظار می رود که اقتصاد جهانی در میان مدت در سطح نسبتا ضعیفی رشد کند و در سال 2028 تنها 3.1 درصد رشد کند. این در مقایسه با چشم انداز پنج ساله رشد 3.6 درصدی درست قبل از همه گیری و 4.9 درصد قبل از شروع بحران مالی است. به گفته این صندوق، اکنون بیش از 80 درصد اقتصادها به دلایلی از کاهش بهره وری تا کاهش رشد جمعیت، با چشم انداز بدتری نسبت به 15 سال پیش روبرو هستند. به آن تکه تکه شدن اقتصاد جهانی به بلوک‌های رقیب اضافه شده است - روندی که به سختی می‌توان آن را معکوس کرد و با تنش‌های ژئوپلیتیکی محتمل‌تر می‌شود.
صندوق بین المللی پول در اوایل سال جاری تخمین زد که افزایش موانع تجاری به تنهایی می تواند تولید اقتصاد جهانی را در بلندمدت تا 7 درصد کاهش دهد. علاوه بر آن، خطرات مالی رو به افزایش است، زیرا نسبت بدهی عمومی جهانی تا پایان دهه به 100 درصد تولید ناخالص داخلی می‌رسد. این نگرانی ها را در مورد پایداری بدهی در زمانی که چانگ آن را "ناخوشایند" توصیف کرد، زنده کرد. او توضیح داد که آشفتگی های اخیر در بزرگترین بازار مالی جهان - اوراق خزانه داری ایالات متحده - هزینه های استقراض جهانی را بالا می برد، درست زمانی که بانک های مرکزی ترازنامه های خود را کوچک می کردند و صدور بدهی های دولتی در حال افزایش بود.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، در یکی از آخرین پنل‌های نشست‌های سالانه، تأکید کرد که مجموعه‌ای از شرایط دشوار این بادهای مخالف را ایجاد می‌کنند. او گفت: "همه این توپ ها در هوا هستند." ما دقیقاً مطمئن نیستیم که آنها قرار است کجا فرود بیایند."


منبع: فایننشال تایمز

۲۴ مهر ۱۴۰۲ ۱۱:۲۲
تعداد بازدید : ۵۲۲
کد خبر : ۶۷,۳۸۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید