پایگاه خبری فولاد ایران- علیرغم اینکه چین بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان است، بانک مرکزی این کشور در خط مقدم افزایش خرید این فلز گرانبها در بازارهای بین المللی است زیرا به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار است.
بر اساس آمار شورای جهانی طلا، این کشور آسیای شرقی در سال 2022، بالغ بر 375 تن طلا تولید کرد، و در 9 ماهه اول سال 2023، بانک دولتی آن مسئول خرید 181 تن از مجموع 800 تن طلای خریداری شده بود.
ذخایر طلای آن تا ژوئیه 2113 تن تخمین زده می شود که پنجمین ذخایر بزرگ پس از 8133 فدرال رزرو است. بانک مرکزی چین به مدت 11 ماه متوالی به ذخایر طلای خود افزوده است.
به گزارش فولاد ایران، در حالی که میزان کل داراییها و خریدهای چین برای ناظران بینالمللی مبهم است، کارشناسان میگویند افزایش علاقه به طلا بخشی از یک حرکت گستردهتر از داراییهای مبتنی بر دلار است که برای مدتی در زمان بحران مالی و اقتصادی رخ داده است. آنها می گویند عجله طلای چین می تواند تلاشی برای تقویت موقعیت مالی خود با دارایی با ثبات و بسیار قابل فروش در شرایطی که بازارهای اوراق قرضه آسیب می بیند و روابط چین با کشورهای غربی ضعیف است، باشد.
نیکلاس لاردی، محقق ارشد موسسه اقتصاد بینالملل پترسون، گفت: «این احتمالاً یک استراتژی متنوعسازی است و بخشی از تلاش برای کاهش آسیبپذیری آنها در برابر هرگونه تحریم بالقوهای است که ایالات متحده علیه سیستم مالی چین اعمال میکند.»
تنش ها بین ایالات متحده و چین از زمان ظهور یک بالون جاسوسی بر فراز آمریکا در اوایل سال جاری - که پکن اهداف شوم آن را انکار می کرد - و به دلیل جنگ تجاری مداوم بین کشورها شدت گرفت. از زمان حادثه بالون جاسوسی، سؤالاتی در مورد خرید زمین در نزدیکی پایگاه های نیروی هوایی ایالات متحده مطرح شده است، در حالی که این کشور به سرقت فناوری کشاورزی و مالکیت معنوی آمریکا متهم شده است.
اما تقویت منابع مالی چین در برابر یک بحران دیپلماتیک بالقوه با آمریکا تنها دلیل بالقوه خرید طلای هولناک این کشور نیست.
جولیان جسوپ، اقتصاددان و همکار در اندیشکده مؤسسه امور اقتصادی، به نیوزویک گفت: «من فکر میکنم این یک تصمیم سرمایهگذاری، خالص و ساده است. بانکهای مرکزی مدتی است که داراییهای دلار آمریکا را متنوع میکنند، بنابراین این بخشی از یک روند گسترده است. در واقع، تغییر از اوراق قرضه دولتی ایالات متحده به طلا اخیراً تجارت خوبی بوده است، زیرا بازار خزانهداری افت کرده است.
به منظور مبارزه با تورم پس از همهگیری، بسیاری از بانکهای مرکزی نرخهای بهره را افزایش دادهاند که به نوبه خود بر بازده اوراق قرضه دولتی تأثیر گذاشته و بازده این سرمایهگذاریها را کاهش میدهد. این امر به دلیل بازدهی بالا، منجر به شکست جهانی در بازار اوراق قرضه دولتی شده است.
در مقابل، طلا به عنوان یک سرمایه گذاری نسبتاً پایدار در نظر گرفته می شود که می تواند ارزش خود را در برابر تورم حفظ کند.
منبع: نیوزویک