پایگاه خبری فولاد ایران- کشورهای تولیدکننده نفت خاورمیانه که از سه ماهه سوم قوی برخوردار بودند و برنت به طور میانگین به 86 دلار در بشکه رسید، اکنون با چشم انداز بسیار بدتری در زمستان روبرو هستند. در ماه گذشته، قیمت نفت حدود 10 دلار در هر بشکه کاهش یافته است. بازار آسیا که به طور سنتی بخش عمده صادرات خاورمیانه را به خود اختصاص می دهد، تاکنون در برابر این کاهش مصون بوده است، با این حال، معاملات آتی دبی به دلایل خرید ضعیف تر چین، جریان ورودی بیشتر نفت خام آمریکا یا روسیه واکنش نشان داده است.
به گزارش فولاد ایران، ترکیبی از افزایش عقبگرد قیمت و تضعیف حاشیههای پالایشی منجر به یک معضل قیمتگذاری برای آرامکوی سعودی شده است. به نظر می رسد که از ژانویه 2024 به بعد، آرامکو عربستان گزینه دیگری جز کاهش قیمت های خود نداشته باشد.
آرامکو عربستان کاهش 23 درصدی سود سه ماهه سوم را به 32.7 میلیارد دلار گزارش داد که کسری مالی عربستان را تشدید کرد. کویت نیز با محدودیت های بودجه ای خود مواجه است زیرا انتظار می رود بودجه های جدید 2023-2024 با کسری 22 میلیارد دلاری وارد شود. شرکت ملی نفت کویت در دسامبر امسال قیمت های آسیایی خود را 0.20 دلار در هر بشکه کاهش داد و در نهایت به 2.85 دلار در هر بشکه رسید.
شرکت دولتی نفت عراق Somo نیر قیمتهای خود را برای محمولههای بارگیری در ماه دسامبر کاهش داده است که به احتمال زیاد بازتاب چشمانداز بسیار نزولیتری برای بازارهای نفت است. بزرگترین گرید صادراتی عراق متوسط بصره، که تقریباً دو سوم کل صادرات و حدود 2.2 میلیون بشکه در روز را در سال جاری به طور کامل به خود اختصاص داده است، شاهد کاهش 0.30 دلاری در هر بشکه برای بارگیری های آسیایی در مقایسه با نوامبر بوده است.
هفتههای گذشته شاهد از سرگیری مذاکرات بین وزارت نفت عراق و دولت اقلیم کردستان بودیم که این امیدواری را ایجاد کرد که تولید تعطیل شده از کردستان عراق ممکن است پس از یک وقفه بیش از 8 ماهه سرانجام راهی بازارهای جهانی شود.
درگیری اسرائیل و فلسطین چشم انداز صنعت نفت ایران را تغییر داده است، به طوری که دولت بایدن اکنون آشکارا متعهد شده است که صادرات این کشور خاورمیانه را کاهش دهد و تحریم های ایران را فعالانه تر اجرا کند. جواد اوجی، وزیر نفت ایران در پاسخ به این تهدیدات گفت که تولید نفت خام این کشور به 3.4 میلیون بشکه در روز رسیده است که بالاترین میزان از زمان اعمال مجدد تحریمها علیه تهران در نوامبر 2018 است. در همین حال، شرکت ملی نفت ایران، NIOC قیمتهای محمولههای بارگیری در ماه دسامبر را به ترتیب 0.15 دلار و 0.05 دلار در هر بشکه برای نفت سبک و سنگین افزایش داد.
با توجه به اینکه صادرات ایران در ماه نوامبر پس از یک نتیجه ضعیف در اکتبر بهبود می یابد، به نظر می رسد فشار ایالات متحده تاکنون تأثیری بر توانایی های صادراتی ایران نداشته است.
منبع: Oilprice