پایگاه خبری فولاد ایران- در حالی که سال 2023 بهترین سال برای سهام جهانی از قبل از همهگیری بوده است و بازارهای ایالات متحده، اروپا، ژاپن و هند از افزایشهای قوی برخوردار بودند، سرمایهگذاران از سمت چین ناامید شدهاند. مجموعه ای از مشکلات - از جمله بحران املاک و مستغلات، هزینه های ضعیف مصرف کننده و بیکاری بالای جوانان - دومین اقتصاد بزرگ جهان را به عقب انداخته است.
به گزارش فولاد ایران، شاخص بلوتراشه CSI 300 چین امسال بیش از 11 درصد سقوط کرد، در حالی که هانگ سنگ هنگ کنگ تقریباً 14 درصد کاهش یافت. در همین حال، شاخص جهانی اماسسیآی در مسیری قرار دارد که سال را 22 درصد بالاتر ببندد که بزرگترین جهش سالانه آن از سال 2019 تاکنون است.
شاخص S&P 500 آمریکا و Stoxx 600 اروپا به ترتیب سال را تقریباً 25 و 13 درصد افزایش خواهند داد. شاخص Nikkei 225 ژاپن از ابتدای سال 30 درصد افزایش یافته است. معیار Sensex هند که 30 شرکت بزرگ را زیر نظر دارد، امسال نزدیک به 19 درصد رشد داشته است.
سهام به لطف کاهش تورم بازگشته است و امیدواری سرمایه گذاران به کاهش نرخ بهره توسط بانک های مرکزی جهان و همچنین هیجان در مورد پتانسیل هوش مصنوعی برای بازدهی بزرگ برای شرکت ها را افزایش داده است.
هند از شرط بندی های صعودی بر روی اقتصاد خود سود برده است، در حالی که سهام ژاپن تا حدی از ارزش گذاری نسبتا ارزان و ارز ضعیف نفع برده اند.
با این حال، علیرغم کنار گذاشتن سیاست قرنطینههای سختگیرانه ویروس کرونا در اواخر سال 2022، اقتصاد چین آن بازگشت قوی را که بسیاری از سرمایهگذاران امیدوار بودند، ثبت نکرده است.
در میان فهرست طولانی چالشها، کاهش تقاضا در بیشتر سال 2023 قیمتهای مصرفکننده را محدود نگه داشته است و خطر یک مارپیچ کاهش تورم وجود دارد. شرکت های خارجی نیز نسبت به افزایش نظارت پکن محتاط شده اند و کشور را ترک می کنند. چشم انداز بلندمدت نیز خوشایند نیست.
در نوامبر، صندوق بینالمللی پول (IMF) اعلام کرد که انتظار دارد نرخ رشد چین در سال 2023 به 5.4 درصد برسد و به تدریج به 3.5 درصد در سال 2028 کاهش یابد، زیرا اقتصاد این کشور با مشکلاتی از بهرهوری ضعیف گرفته تا پیری جمعیت دست و پنجه نرم میکند.
منبع: CNN