به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آیا آمریکا در سال 2024 فرود نرم را مدیریت خواهد کرد؟

پایگاه خبری فولاد ایران- آیا سال 2024 می تواند سالی متفاوت از تاریخ اقتصادی پس از جنگ آمریکا باشد؟ از سال 1945، هرگز تورم سالانه، اندازه‌گیری شده با شاخص قیمت مصرف‌کننده، از بالای 5 درصد به زیر 3 درصد بدون رکود در زمان سقوط یا در 18 ماه بعد کاهش نیافته است. با این حال، پیش‌بینی‌کنندگان حرفه‌ای که توسط بانک فدرال رزرو فیلادلفیا مورد بررسی قرار گرفتند، می‌گویند که در پایان سال 2024، تورم سالانه کل 2.5 درصد خواهد بود، در حالی که تولید ناخالص داخلی واقعی در طول سال 1.7 درصد رشد خواهد کرد که تقریباً مطابق با روند بلند مدت آن است.
به گزارش فولاد ایران، بازارهای مالی از چشم انداز چنین "فرود نرم" خوشحال هستند. فدرال رزرو از مارس 2022 با افزایش نرخ بهره با تورم مبارزه کرده است. انقباض پولی معمولاً باعث رکود می شود زیرا کاهش تورم یک اقتصاد بسیار شبیه به باد زدایی یک بادکنک است و انجام آن به آرامی دشوار است.
مواردی وجود داشته است که افزایش نرخ منجر به رکود نشده است، مانند اواسط دهه 1980 و اواخر دهه 1990 . اما در آن مواقع، تورم به چیزی شبیه به بالاترین حد خود در سال 2022 نرسیده بود. اینکه فدرال رزرو در سال های 2022 و 2023 نرخ های بهره را به این سرعت افزایش داد، یک فرود نرم را استثنایی تر خواهد کرد.
در سه ماه گذشته، تورم اصلی آمریکا با سرعت سالانه تنها 2.2 درصد افزایش یافته است. اگر این روند ادامه یابد، میزان سالانه در ماه فوریه به کمتر از 2.5 درصد خواهد رسید.
در نشست دسامبر، فدرال رزرو نشان داد که انتظار دارد نرخ بهره را در سال 2024 به میزان سه چهارم کاهش دهد. این بانک می خواهد تا حدودی سیاست پولی را کاهش دهد زیرا معتقد است که نقطه سکون طبیعی نرخ های بهره کمتر از سطح فعلی است.
اگر فدرال رزرو اشتباه کند، کاهش نرخ بهره به عنوان یک محرک نابجا عمل می کند و تورم دوباره شتاب می گیرد. با توجه به کسری اساسی آمریکا که در سال مالی 2023 به 7.5 درصد از تولید ناخالص داخلی رسید، سیاست مالی همچنان به وضعیت بحران نگاه خواهد کرد.
از زمان شیوع بیماری همه گیر، پیش بینی کنندگان عملکرد ضعیفی داشته اند، رشد و تا همین اواخر تورم را دست کم گرفته بودند. اینکه آنها اکنون فکر می کنند فرود نرم در حال رسیدن است، خبر خوبی است. اما تا نبینی باورش نکن.


منبع: اکونومیست

۱۰ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۲۹
تعداد بازدید : ۴۰۶
کد خبر : ۶۸,۲۳۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید