به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تولید تراشه‌ های پیشرفته ‌تر در چین علیرغم تحریم های امریکا

پایگاه خبری فولاد ایران- به نظر می رسد بزرگترین سازنده تراشه چین SMIC با نادیده گرفتن تحریم های ایالات متحده، در چند ماه گذشته تراشه های پیشرفته تولید کرده است. اما با این حال، هنوز چالش‌های عمده‌ای برای تلاش چین برای خودکفایی بیشتر در صنعت نیمه‌رسانا وجود دارد، زیرا پرسش‌هایی پیرامون دوام طولانی‌ مدت آخرین دستاورد‌های این کشور وجود دارد.
به گزارش 
فولاد ایران، سال گذشته، غول فناوری چینی تحت تحریم ایالات متحده، هواوی، میت 60، یک گوشی هوشمند با قابلیت اتصال به شبکه جی 5 و یک تراشه، ساخت شرکت بین‌المللی تولید نیمه‌ رسانا، با استفاده از فرآیند 7 نانومتری را روانه بازار کرد.
SMIC بزرگترین تولید کننده نیمه هادی قراردادی چین است. شکل نانومتری به اندازه هر ترانزیستور جداگانه روی یک تراشه اشاره دارد. هرچه ترانزیستور کوچکتر باشد، تعداد بیشتری از آنها را می توان روی یک نیمه هادی بسته بندی کرد. به طور معمول، کاهش اندازه نانومتری می تواند تراشه های قدرتمندتر و کارآمدتری را به همراه داشته باشد.
فرآیند 7 نانومتری نیز در دنیای تراشه ها بسیار پیشرفته است، حتی اگر آخرین فناوری نباشد. هفته گذشته فایننشال تایمز گزارش داد که SMIC در حال راه اندازی خطوط تولید جدیدی برای ساخت تراشه های 5 نانومتری برای هواوی است. این نشان دهنده پیشرفت بیشتر برای بزرگترین سازنده تراشه چین است. تراشه‌های موجود در جدیدترین آیفون‌های رده بالای اپل با فرآیند 3 نانومتری ساخته شده‌اند.
تحریم‌های ایالات متحده برای کاهش توانایی چین در ساخت پیشرفته‌ترین تراشه‌های جهان طراحی شده‌اند، زیرا رقابت‌های فناوری بین دو کشور همچنان داغ می‌شود. این شرکت در سال 2020 در لیست سیاه تجاری ایالات متحده به نام Entity List قرار گرفت که SMIC را از فناوری کلیدی خارجی که به آن اجازه می دهد تراشه های پیشرفته تری تولید کند، قطع کرده است.
در اکتبر سال گذشته، ایالات متحده محدودیت ها را برای جلوگیری از فروش تراشه های هوش مصنوعی و ابزارهای نیمه هادی به چین تشدید کرد. ایالات متحده دیگر کشورها را برای اعمال محدودیت های مشابه تحت فشار قرار داده است. در همین راستا، هلند در سال به طور رسمی محدودیت های صادراتی را در مورد تجهیزات تولید نیمه هادی "پیشرفته" اعمال کرد.
هلند خانه ASML است، شرکتی که ماشین‌های لیتوگرافی به اصطلاح ماوراء بنفش شدید (EUV) را می‌سازد، ابزاری حیاتی در ساخت پیشرفته‌ترین تراشه‌ها در مقیاس و مقرون به صرفه. کارشناسان فکر می‌کردند که بدون ابزار EUV، ساخت تراشه‌های 7 نانومتری و کوچک‌تر برای SMIC مشکل خواهد بود، یا حداقل آن را پر هزینه می کند.
بنابراین زمانی که هواوی میت 60 سال گذشته با یک تراشه 7 نانومتری عرضه شد، تعجب بسیاری را برانگیخت.
فایننشال تایمز به نقل از دو فرد مطلع از این طرح ها گزارش داد که SMIC قصد دارد از تجهیزات نیمه هادی ساخت ایالات متحده و هلند برای تولید تراشه های 5 نانومتری استفاده کند که پیشرفتی در 7 نانومتر است.
اما استفاده از تجهیزات قدیمی برای ساخت تراشه‌های پیشرفته‌تر دو چالش بزرگ را به همراه دارد.
اولین مورد این است که تولید نیمه هادی ها گران تر از زمانی است که از ابزارها و ماشین آلات پیشرفته تر استفاده شود. SMIC باید 40 تا 50 درصد بیشتر برای محصولات تولیدی 5 نانومتری و 7 نانومتری خود نسبت به TSMC در همان رده‌ها هزینه بپردازد.
مورد دوم، مشکلی در مورد بازده است. عملکرد تراشه هایی که با تجهیزات قدیمی تر تولید می شوند، کمتر است.
TSMC یا شرکت تولید نیمه هادی تایوان، بزرگترین و پیشرفته ترین سازنده تراشه های قراردادی در جهان است و برای شرکت هایی از اپل تا انویدیا، تراشه تولید می کند.


منبع: CNBC

۲۴ بهمن ۱۴۰۲ ۱۲:۳۶
تعداد بازدید : ۶۵۴
کد خبر : ۶۸,۷۶۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید