به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آیا تعرفه علیه خودروهای برقی چینی کارساز است؟

پایگاه خبری فولاد ایران- در اوایل دهه 1980، صنعت خودروسازی چین به سختی دیده می شد. امروزه این کشور ظرفیت تولید حدود 40 میلیون خودرو در سال را دارد که برای تامین نیمی از جهان کافی است.
به گفته شرکت Dunne Insights، شرکتی که بازار خودرو در چین و سایر کشورهای آسیایی را دنبال می‌کند، تنها حدود 25 میلیون خودرو در سال 2023 در این کشور فروخته شد. برای تخلیه مازاد، چین به طور فزاینده ای به دنبال صادرات است. به گفته مایکل دان، مدیر عامل Dunne Insights، این خودرو در سال گذشته به بیش از 100 کشور جهان، خودرو ارسال کرد.
Dunne و سایر افراد داخلی می گویند که ورود خودروهای با مارک چینی به ایالات متحده فقط مسئله زمان است، برخی از مارک ها مانند Volvo و شرکت تابعه آن Polestar در حال حاضر تحت مالکیت یک شرکت چینی به نام Geely هستند، اگرچه این برندها در سوئد مستقر هستند.
دان گفت: «من آن را گودزیلای بزرگ می نامم. جهان هرگز صنعت خودرویی به این اندازه و مقیاس ندیده است.»
نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که علیرغم نگرانی‌های رایج در مورد حفظ حریم خصوصی، سهم زیادی از خریداران آمریکایی، به‌ویژه خریداران جوان‌تر، از خريد یک خودروی چینی خوشحال خواهند شد.
پرزیدنت جو بایدن ماه گذشته تعرفه های سختی را بر خودروهای برقی چینی وضع کرد که عملاً قیمت آن را دو برابر کرد. به گزارش فولاد ایران، دولت می‌گوید شرکت‌های چینی از حمایت ناعادلانه دولت بهره‌مند شده‌اند و واردات خودروهای برقی چین سرمایه‌گذاری بزرگ دولت بایدن در خودروهای الکتریکی را تهدید می‌کند.
برخی از سیاستمداران پا را فراتر گذاشته اند. سناتور شرود براون، ایالت اوهایو، در پلتفرم رسانه اجتماعی X گفته است: «تعرفه ها کافی نیستند. ما باید خودروهای الکتریکی چینی را در آمریکا ممنوع کنیم."
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا از این تعرفه ها انتقاد کرد، اما اوایل سال 2024 گفت که بدون موانع تجاری، اکثر خودروسازان غربی توسط رقابت چینی نابود خواهند شد.
اما برخی از خودی های صنعت خودرو تردید دارند که تعرفه ها بتواند واردات چین را برای مدت طولانی متوقف کند. برخی می گویند که این تعرفه ها ممکن است حتی بیشتر از اینکه فایده داشته باشند، ضرر داشته باشند.
بیل روسو، یکی از مدیران سابق کرایسلر که یک شرکت مشاوره مستقر در شانگهای به نام Automobility را اداره می کند، گفت که تاریخ اخیر محدودیت های تعرفه ها را نشان می دهد.
به گفته روسو، جنگ تجاری که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز شد، ممکن است پکن را هدف گرفته باشد، اما با افزایش قیمت قطعات به خودروسازان آمریکایی آسیب رساند. در نهایت ممکن است با واداشتن آنها به سرمایه گذاری در کشورهای دیگر که به آنها کمک می کند از تعرفه ها طفره بروند و جهانی شدن شرکت های چینی را تسریع بخشد.


منبع: CNBC

۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ۰۷:۳۳
تعداد بازدید : ۳۸۳
کد خبر : ۶۹,۸۶۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید