به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کاهش نرخ زاد و ولد در کشورهای ثروتمند

پایگاه خبری فولاد ایران- بر اساس مطالعه‌ای که از کشورها خواسته بود برای «آینده باروری پایین‌تر» آماده شوند، نرخ زاد و ولد در اقتصادهای ثروتمند جهان از سال 1960 به نصف کاهش یافته و به پایین‌ترین حد خود رسیده است. بر اساس مطالعه ای که روز پنجشنبه توسط OECD منتشر شد، میانگین تعداد فرزندان به ازای هر زن در 38 کشور صنعتی از 3.3 در سال 1960 به 1.5 در سال 2022 کاهش یافته است. نرخ باروری اکنون بسیار کمتر از «سطح جایگزینی» 2.1 فرزند به ازای هر زن - که در آن جمعیت یک کشور بدون مهاجرت ثابت است - در همه کشورهای عضو گروه به جز اسرائیل است.
این سازمان مستقر در پاریس هشدار داد: «این کاهش، جوامع و خانواده‌ها را تغییر خواهد داد و به طور بالقوه تأثیرات زیادی بر رشد و شکوفایی اقتصادی خواهد داشت». رشد متزلزل جمعیت به مثابه مانعی برای توسعه اقتصادی عمل می کند. بر اساس گزارش سال 2024 صندوق بین المللی پول و کمیسیون اروپا، در سراسر اتحادیه اروپا، افزایش مشارکت کلی نیروی کار به زودی برای جبران کاهش جمعیت در سن کار کافی نخواهد بود و کمبود نیروی کار را تشدید می کند.
به گزارش فولاد ایران، همراه با افزایش امید به زندگی، تولدهای کم نیز بر امور مالی عمومی فشار وارد می کند، زیرا افراد کمتری در درآمدهای مالیاتی مورد نیاز برای پرداخت هزینه های فزاینده جمعیت سالخورده مشارکت می کنند. کمبود دانش آموز همچنین باعث افزایش تعطیلی مدارس در سراسر اروپا، ژاپن و کره جنوبی شده است. ویلم ادما، یکی از نویسندگان این گزارش و اقتصاددان ارشد در بخش سیاست اجتماعی OECD، گفت: کشورها می‌توانند با اجرای سیاست‌هایی که برابری جنسیتی و اشتراک عادلانه‌تر کار و فعالیت‌های فرزندپروری را ترویج می‌کنند، از نرخ باروری حمایت کنند.
این مطالعه ارتباط مثبتی بین نرخ اشتغال زنان و نرخ باروری بالاتر نشان داد، همینطور نشان داد که هزینه مسکن مانعی فزاینده برای بچه دار شدن است.
فرانسه و ایرلند بالاترین نرخ باروری را در اروپا دارند و کشورهای انگلیسی زبان و شمال اروپا معمولاً در بالاترین سطح این مقیاس قرار دارند. بر اساس آخرین داده های ملی، مجارستان در دهه گذشته نرخ باروری خود را به میانگین OECD افزایش داده است و هزینه های مربوط به مزایای خانواده بیش از 3 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
کمترین نرخ باروری در اروپای جنوبی و ژاپن با حدود 1.2 فرزند به ازای هر زن ثبت شده است و کره جنوبی با حدود 0.7 کمترین نرخ زاد و ولد را دارد. ولفگانگ لوتز، مدیر مؤسس مرکز جمعیت شناسی و سرمایه انسانی جهانی ویتگنشتاین در وین، گفت: کاهش نرخ زاد و ولد در کشورهایی مانند فنلاند، فرانسه و نروژ با سیاست های گسترده برای حمایت از خانواده ها، «یک شگفتی بزرگ بوده است».
بی فرزندی در ایتالیا، اسپانیا و ژاپن در میان زنان متولد 1975 در مقایسه با زنان متولد 1955 بیش از دو برابر شده است. حدود 20 تا 24 درصد از زنان در اتریش، آلمان، ایتالیا و اسپانیا در بین متولدین 1975 بدون فرزند هستند و این رقم در حال افزایش است. در ژاپن به 28 درصد رسیده است. مادران در سراسر OECD به طور متوسط اولین فرزند خود را در حدود 30 سالگی در سال 2020 داشتند که از میانگین سنی 26.5 سال در سال 2000 بیشتر بود. این رقم در ایتالیا، اسپانیا و کره جنوبی به بیش از 30 سال می رسد.


منبع: فایننشال تایمز

۲ تیر ۱۴۰۳ ۰۷:۲۴
تعداد بازدید : ۴۹۳
کد خبر : ۶۹,۹۰۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید