پایگاه خبری فولاد ایران- اقتصاددانان هشدار دادهاند که سرمایهگذاران در مورد ریسکهای سقوط در اقتصاد جهانی اغراق میکنند، اما اگر بانکهای مرکزی نتوانند این پیامدها را مهار کنند، ترس آنها میتواند به یک پیشگویی خودساز تبدیل شود. روز دوشنبه در حالی که معامله گران نگران بودند که فدرال رزرو آمریکا با توجه به داده های ضعیف مشاغل هفته گذشته، نرخ های بهره را کاهش می دهد، فروش سهام در بازارهای سهام جهانی روز دوشنبه شتاب بیشتری گرفت. در حالی که بانک مرکزی ژاپن با سیاست های پولی سخت تر مسیر بسیار جسورانه ای را در پیش گرفته بود.
اقتصاددانان گفتند که واکنش شدید بازار - با نوسانات به بالاترین حد خود از زمان شروع همه گیری کووید-19 - توسط عوامل دیگری از جمله نگرانی در مورد اقتصاد چین، محو شدن "تجارت ترامپ" و کاهش امیدها به هوش مصنوعی تشدید شد. آنها همچنین گفتند که این یک اصلاح ضروری در بازارهایی است که نسبت به توانایی اقتصاد ایالات متحده برای مقاومت در برابر چنین دوره طولانی از سیاست های پولی سفت و سخت بسیار بدبین بودند.
به گزارش فولاد ایران، تا کنون، اقتصاددانان بیشتر بر این باورند که سرد شدن در بازار کار ایالات متحده، اگرچه واقعی است، اما چندان جدی نیست. اقتصاددانان گلدمن ساکس گفتند که افزایش اخیر بیکاری، از 3.7 درصد در ابتدای سال به 4.3 درصد در ژوئیه، «خطرناک تر از افزایش های گذشته» است، زیرا عمدتاً به دلیل اخراج های موقت و چالش های جدید است.
کریشنا گوها، نایب رئیس Evercore ISI، گفت: «فرود نرم ناهموار همچنان محتمل تر از فرود سخت به نظر می رسد.» با این حال، او هشدار داد که خطرات کاهش شدیدتر رشد ایالات متحده افزایش یافته است. نگرانی بزرگ در حال حاضر این است که اگر نوسانات در بازارها ادامه یابد، خود شروع به ضربه زدن به اعتماد تجاری و سختتر شدن شرایط اعتباری میکند - با اثراتی که فراتر از ایالات متحده به سایر اقتصادهای توسعهیافته و نوظهور سرایت میکند. این در حالی است که سیمون مکآدام، از مشاوران Capital Economics، گفت که آشفتگی بازار «خود میتواند پیامدهای کلان داشته باشد، زیرا موسسات مالی بزرگ را سرنگون میکند.
کالوم پیکرینگ، اقتصاددان ارشد در بانک سرمایهگذاری پیل هانت، گفت که یک شوک اعتماد به شدت گسترده و ناگهانی میتواند به اقتصاد واقعی سرایت کند و افزود: «این انتظارات میتوانند خود تحقق بخش شوند». این تأثیرات لزوماً محدود به ایالات متحده نیست.
بیل دیوینی، اقتصاددان در ABN Amro، گفت که در حالی که منطقه یورو "در مکانی متفاوت از ایالات متحده است"، این بدان معنا نیست که اروپا از رکود احتمالی ایالات متحده مصون خواهد بود. اقتصاددانان گفتند که بانک های مرکزی در حال حاضر باید با اطمینان از پیامدها جلوگیری کنند.
جیسون فورمن، استاد دانشگاه هاروارد و مشاور اقتصادی سابق کاخ سفید، در پلتفرم رسانه اجتماعی X گفت که حتی اگر فدرال رزرو در هفته گذشته در تعلیق نرخ بهره معیار خود مرتکب اشتباهی شده باشد، «بسیار بیاهمیت» بوده است، به خصوص که پیامهای ناخواسته بانک مرکزی منجر به کاهش نرخهای بازار شده بود.
از آنجایی که بازارها در ماه سپتامبر به سمت کاهش نرخ 50 واحدی حرکت کردند، اقتصاددانان درخواست ها برای اقدام اضطراری پیش از رای بعدی تعیین کنندگان نرخ در ایالات متحده را کم اهمیت جلوه دادند. ارنی تدسکی، استاد اقتصاد در دانشگاه ییل و اقتصاددان ارشد سابق شورای مشاوران اقتصادی کاخ سفید، میگوید: «اگر فدرال رزرو یک کاهش اضطراری انجام دهد، باعث وحشت میشود». "آنچه آنها در حال حاضر برای برقراری ارتباط نیاز دارند آرامش است."
منبع: فایننشال تایمز