به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

ورود ترکیه به بخش‌های نفت و طلای آفریقا

پایگاه خبری فولاد ایران- دو دهه پیش، چین پیشگام به‌اصطلاح «مدل آنگولا» بود که در آن وام‌های نفتی به آنگولا و دیگر کشورهای آفریقایی برای تأمین مالی ساخت جاده‌ها، سدهای برق آبی، راه‌آهن و سایر پروژه‌های زیربنایی ارائه کرد. بین سال های 2000 تا 2022، آنگولا 45 میلیارد دلار از چین وام گرفت و بخشی از آن را به صورت نفت بازپرداخت کرد.
متأسفانه، این مدل خیلی دوام نیاورد، به طوری که بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی خاطرنشان کرد که آنگولا به هشتمین تامین‌کننده بزرگ نفت خام چین سقوط کرده است، در حالی که در سال 2010 دومین تامین‌کننده نفت خام است. قدیمی شدن میادین نفتی، سرمایه‌گذاری کم، زیرساخت‌های ضعیف و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی باعث این امر شد.
سپس چین به شدت به سمت کشورهایی با زیرساخت های قابل اعتمادتر از جمله روسیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر متمرکز شد. و اکنون دیگر کشورها به دنبال وارد شدن به کار و پر کردن حفره شکاف ناشی از کاهش نفوذ چین و غرب در منطقه افریقا هستند. ردپای رو به رشد روسیه در این قاره طی دو سال گذشته آشکار شده است، زیرا بسیاری از دولت‌های آفریقایی به طور فزاینده‌ای از روابط اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی با روسیه استقبال کرده‌اند.
به گزارش فولاد ایران، جای تعجب نیست که یکی از نزدیک ترین متحدان روسیه در اروپا نیز در آفریقا جای خود را پیدا می کند: ترکیه. بلومبرگ گزارش داده است که ترکیه به دنبال گسترش نفوذ خود در آفریقا و تقویت امنیت انرژی، کشتی تحقیقاتی 86 متری Oruc Reis را برای اکتشاف بلوک های نفتی دریایی متعلق به سومالی در ماه آینده می فرستد. این اقدام می تواند به تنوع بخشیدن به عرضه نفت خام ترکیه کمک کند و بخشی از تلاش مستمر آنکارا برای تقویت روابط در این قاره بزرگ است.
باتو کوکون، محقق مستقر در آنکارا، گفت: «آفریقا برای ترکیه جالب است زیرا نقطه‌ای است که می‌تواند تمام ابزارها و اهداف جدید فعال سیاست خارجی خود را آزمایش کند».
ترکیه در حال حاضر حضور قدرتمندی در سومالی خسته از جنگ ایجاد کرده است، جایی که بزرگترین پایگاه نظامی خارج از کشور خود را اداره می کند در حالی که شرکت های ترک مدیریت بندر و فرودگاه پایتخت را بر عهده دارند. شرکت هواپیماهای بدون سرنشین بایکار ترکیه تعداد نامعلومی از مدل پهپاد TB2 خود را به سومالی عرضه کرده است و حملات این کشور علیه گروه اسلامگرای الشباب را گسترش می دهد. در اوایل سال جاری، پارلمان ترکیه طرحی از رئیس جمهور اردوغان برای ارسال حمایت نیروی دریایی به آب های سومالی در بحبوحه افزایش دزدی دریایی مرتبط با ناامنی در دریای سرخ را تصویب کرد.
برای ترکیه، سومالی یک مکان ژئواستراتژیک برای پیشبرد نفوذ خود در عرصه‌های شاخ آفریقا و اقیانوس هند ارائه می‌کند. عمر محمود، تحلیلگر ارشد گروه بحران بین المللی در شرق آفریقا به بلومبرگ گفت: «تعامل با سومالی هم یک مورد آزمایشی و هم یک پله برای استراتژی کلی ترکیه برای تعمیق روابط دیپلماتیک، تجاری و امنیتی در سراسر قاره آفریقا بوده است.» ترکیه تا حد زیادی به لطف سبک رهبری متمرکز اردوغان توانسته است به سرعت به آفریقا نفوذ کند.


منبع: Oilprice

۳۱ اَمرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۰۰
تعداد بازدید : ۳۱۹
کد خبر : ۷۰,۶۰۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید