به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چشم انداز اقتصادی اقتصاددانان ارشد

پایگاه خبری فولاد ایران- چشم انداز اقتصاد جهانی در بحبوحه تداوم عدم اطمینان اقتصادی در حال تثبیت است.
چشم انداز اقتصاددانان ارشد مجمع جهانی اقتصاد در سپتامبر 2024 نشان داد که اکثر اقتصاددانان ارشد (54٪) انتظار دارند که وضعیت اقتصاد جهانی در سال آینده بدون تغییر باقی بماند در حالی که بیش از یک سوم (37٪) انتظار دارند که این وضعیت ضعیف شود.
این گزارش خاطرنشان می کند: «دلایلی برای خوش بینی محتاطانه مانند کاهش تورم و شواهدی از انعطاف پذیری تجارت جهانی وجود دارد. با این حال، اگر اقتصاد در حال تثبیت است، این کار را در ضعیف‌ترین سطح دهه‌های اخیر انجام می‌دهد.»
The Chief Economists Outlook که سه بار در سال منتشر می شود، اقتصاددانان ارشد را از صنایع مختلف و سازمان های بین المللی مورد نظرسنجی قرار می دهد. آخرین نسخه به بررسی روندهای کلیدی در اقتصاد جهانی، از جمله آخرین چشم انداز رشد و تورم، پیامدهای سطوح بالای بدهی و چشم انداز برنامه رشد جدید می پردازد.
به گزارش فولاد ایران، سیاست‌گذاران با چالش دوگانه ایجاد نرخ‌های بالاتر رشد اقتصادی روبرو هستند و در عین حال تلاش می‌کنند بر ویژگی ساختاری آن تأثیر بگذارند.
به گفته اکثر اقتصاددانان ارشد مورد بررسی، بار بدهی عمومی تهدیدی برای ثبات اقتصاد کلان در هر دو اقتصاد پیشرفته (53٪) و در حال توسعه (64٪) است.
ترکیبی از سطوح بالای بدهی و نرخ‌های بهره بالا، پرداخت‌های بهره را به قلمروی آسیب‌رسان اقتصادی برای بسیاری از کشورها سوق داده است. افزایش هزینه های خدمات بدهی منجر به فشار مالی شده است و اکثر پاسخ دهندگان خاطرنشان می کنند که در سال پیش رو، بدهی فعلی تلاش های دولت برای تقویت رشد را تضعیف می کند و کشورها را برای رکود اقتصادی بعدی ضعیف می کند.
این گزارش خاطرنشان می کند: «موقعیت مالی دشواری که بسیاری از کشورها در آن قرار دارند به این معنی است که آنها احتمالاً برای آماده شدن برای تغییرات ساختاری متعددی که در حال انجام است، از جمله انتقال انرژی، تغییرات جمعیتی و نیازهای در حال تحول امنیت ملی تلاش خواهند کرد.»
تقریباً 40 درصد از اقتصاددانان ارشد انتظار دارند که نکول ها در اقتصادهای در حال توسعه در سال آینده افزایش یابد.
این گزارش همچنین تأکید می‌کند که فضای مالی محدود، کشورها را برای چالش‌های سیاست‌گذاری و همچنین بحران‌های آتی آماده نمی‌کند. در این گزارش آمده است: «اگر پایداری بدهی به‌عنوان یک محدودیت مهم برای توانایی کشورها در برخورد با هزینه‌ها باقی بماند، ممکن است کشورها برای آماده شدن برای تغییراتی مانند انتقال انرژی، تغییرات جمعیتی، بلایای مرتبط با آب و هوا، تغییرات سریع فناوری و نیازهای در حال تحول امنیت ملی تلاش بیشتری کنند.»
علاوه بر این، این گزارش هشدار می‌دهد که شوک بزرگ بعدی که به اقتصاد جهانی ضربه می‌زند می‌تواند باعث ایجاد یک بحران بدهی شود که مخاطرات مالی را متبلور می‌کند که طی سال‌ها ایجاد شده است.
این گزارش می افزاید: "فشار مالی طولانی مدت همچنین مانع از تلاش برای سرمایه گذاری در برنامه رشد متعادل تر خواهد شد."
چشم انداز منطقه ای متفاوت است.
در ایالات متحده، علیرغم یک دوره طولانی مدت سیاست های پولی فشرده و رشته ای از ناامیدی های اخیر در بازار کار، اقتصاددانان ارشد انتظار یک فرود نرم را دارند. تقریباً نه نفر از هر 10 نفر رشد متوسط یا بهتری را در سال جاری و سال آینده انتظار دارند. انتخابات پیش رو نقطه عطف سیاسی و اقتصادی برای ایالات متحده و جهان است. هشت نفر از 10 پاسخ دهندگان موافق بودند که نتیجه انتخابات تأثیر قابل توجهی بر سیاست اقتصادی در سطح جهانی خواهد داشت.
چشم انداز اروپا در حال تغییر است. اقتصاددانان ارشد نسبت به سال 2024 نسبت به سال 2024 (29 درصد) تقریباً دو برابر (53 درصد) انتظار رشد متوسط یا بهتر را دارند، نسبتاً خوشبین هستند که شرایط در اروپا بهبود یابد.
چشم انداز برای بخش هایی از آسیا قوی ترین است. آسیای جنوبی یک عملکرد برجسته با رشد قوی یا بسیار قوی است که از هر 10 اقتصاددان ارشد هفت نفر انتظار آن را دارند. آسیای مرکزی و آسیای شرقی و اقیانوسیه هم خیلی عقب نیستند.
در این گزارش آمده است: «در مقابل، چشم‌انداز ضعیف چین همچنان این کشور را در میان اقتصادهای آسیایی کنار می کشد».
در سایر مناطق تحت پوشش این نظرسنجی، چشم انداز ثابت یا مثبت است. چشم اندازهای رشد مثبت است اما برای خاورمیانه و شمال آفریقا نامشخص است، در حالی که به نظر می رسد آمریکای لاتین و کارائیب و همچنین کشورهای جنوب صحرای آفریقا آماده پیشی گرفتن از میانگین رشد جهانی هستند.
اقتصاددانان ارشد از کاهش تورم به عنوان قوی ترین تاثیر مثبت بر اقتصاد جهانی یاد می کنند.


منبع: مجمع جهانی اقتصاد

۷ مهر ۱۴۰۳ ۰۹:۲۴
تعداد بازدید : ۲۷۴
کد خبر : ۷۱,۰۱۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید