به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

افزایش دمای کره زمین باعث بارندگی های شدیدتر

پایگاه خبری فولاد ایران- آژانس رصد زمین کوپرنیک گفت که افزایش دمای جهانی به ایجاد "رویدادهای شدید باران" در سراسر جهان در ماه سپتامبر کمک کرد، به طوری که برخی از مناطق تنها در چند روز شاهد بارندگی به انداره ماه ها بودند. اروپا تحت تاثیر "بارش شدید" قرار گرفت در حالی که جنوب شرقی ایالات متحده متحمل طوفان های قدرتمند متوالی شده است که جوامع را برای آماده سازی و تخلیه به تکاپو واداشته است.
به گزارش فولاد ایران، انتظار می‌رود طوفان میلتون در این هفته بارندگی‌های شدید و طوفان‌هایی را به مناطقی از فلوریدا وارد کند که هنوز پس از طوفان هلن و دبی در حال بهبود هستند. طوفان هلن کمتر از دو هفته پیش باعث سیل و رانش زمین در چندین ایالت جنوبی آمریکا شد و بیش از 225 نفر را کشت.
طوفان بوریس ماه گذشته باعث بارندگی های بی وقفه در اروپای مرکزی و شرقی برای چندین روز شد و سیل های مرگباری را به بار آورد که لهستان، جمهوری چک، اسلواکی و اتریش را به شدت تحت تاثیر قرار داد. سامانتا برگس، معاون مدیر خدمات تغییر اقلیم کوپرنیک گفت: «خطر بارندگی شدید با افزایش دما همچنان افزایش خواهد یافت. هرچه زودتر به صفر خالص برسیم، زودتر می‌توانیم این خطر را کاهش دهیم.» برگس گفت که "هوای گرمتر" بارندگی را "بدتر" کرده است.
هوای گرمتر رطوبت بیشتری را نگه می دارد و باعث می شود آب بیشتری از سطح اقیانوس تبخیر شود. به گفته اداره هواشناسی بریتانیا، این منجر به ابرهایی با تعداد بیشتری از قطرات بزرگ باران شد. کوپرنیک گفت که شرایط در شمال آفریقا، شرق چین و شمال غرب استرالیا نیز مرطوب تر از حد متوسط است.
تایوان و فیلیپین در روزهای اخیر تحت تأثیر طوفان کراتون قرار گرفته‌اند و پاکستان به شدت تحت تأثیر باران‌های موسمی سالانه خود قرار گرفته است که از جولای تا سپتامبر ادامه دارد. همزمان آتش سوزی های جنگلی در بخش هایی از روسیه و آمریکای جنوبی شعله ور شد.
به گفته کوپرنیک، جهان، با دمای غیرعادی بالا تا کنون در سال جاری، همچنان در مسیر ثبت رکورد گرما برای سال 2024 قرار دارد و تقریباً مطمئن است که امسال گرم ترین سال خواهد بود. سپتامبر دومین ماه گرم‌ ثبت شده در زمین و دریا بود.
میانگین دمای سطح دریا در ماه سپتامبر 20.83 درجه سانتیگراد بود، حتی در شرایطی که پدیده طبیعی آب و هوایی لانینیا منجر به دمای کمتر از حد متوسط در بخش‌هایی از اقیانوس آرام شد. لا نینا با سرد شدن چرخه ای دمای دریا و سطح مرتبط است. پوشش یخی دریای قطب شمال و قطب جنوب هر دو در سطوح پایین تاریخی قرار دارند.
سازمان جهانی هواشناسی روز دوشنبه اعلام کرد رودخانه های سراسر جهان در سال گذشته در خشک ترین سطح خود در بیش از سه دهه گذشته بوده اند. سلست سائولو، دبیرکل آن گفت که «در نتیجه افزایش دما، چرخه هیدرولوژیکی شتاب گرفته است. همچنین نامنظم‌تر و غیرقابل‌پیش‌بینی‌تر شده است و ما با مشکلات فزاینده‌ای از آب زیاد یا کم مواجه هستیم.»


منبع: فایننشال تایمز

۵ آبان ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
تعداد بازدید : ۱۶۴
کد خبر : ۷۱,۲۷۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید