به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

قیمت جهانی مواد غذایی در بالاترین سطح 18 ماه گذشته

پایگاه خبری فولاد ایران- قیمت‌های بالای مواد اولیه مانند روغن‌های خوراکی، گندم، پنیر و شکر هزینه‌های مواد غذایی را به بالاترین سطح خود در 18 ماه گذشته رسانده است که نشان‌دهنده درد بیشتری برای خریداران مواد غذایی و بانک‌های مرکزی است. شاخص قیمت مواد غذایی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در اکتبر به 127.4 رسید که بالاترین سطح از آوریل 2023 است. این رقم که روز جمعه منتشر شد، 5.5 درصد نسبت به اکتبر سال گذشته افزایش داشت.
به گزارش فولاد ایران، اگرچه هزینه‌های مواد غذایی بسیار پایین‌تر از سطحی است که در مارس 2022 به دست آمد، اما مصرف‌کنندگان در حال حاضر مجبور به پرداخت هزینه بیشتری برای خواربار هستند زیرا افزایش‌ قیمت ها از تولیدکنندگان مواد غذایی به خریداران منتقل می‌شود.
فشار قیمت مواد غذایی در سرتاسر اقتصادهای پیشرفته بزرگ G7 برای اولین بار در دو سال گذشته در سپتامبر افزایش یافت و تلاش‌های تعیین‌کننده نرخ‌ها برای کاهش نرخ‌ها برای حمایت از رشد و اشتغال را پیچیده کرد. توماس ویلدک، اقتصاددان ارشد اروپایی در T Rowe Price، گفت که تغییرات در هزینه‌های کالاها باعث افزایش تورم قیمت مواد غذایی می‌شود که چالشی مهم برای بانک‌های مرکزی است. همه بانک‌های مرکزی G7، غیر از ژاپن، امسال نرخ بهره را کاهش داده‌اند، به نشان اینکه بدترین دوره تورم در یک نسل در نهایت تحت کنترل است.
اما ویلدک خاطرنشان کرد که تأثیر افزایش قیمت مواد غذایی بر درک خانوارها از تورم با قیمت گذاری هزینه های عمده فروشی به دلار تشدید می شود، ارزی که پس از پیروزی قاطع دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری این هفته آمریکا تقویت شده است. مونیکا توتووا، اقتصاددان فائو، گفت که این ارقام حاکی از "وضعیت بازار سخت تر" برای بسیاری از کالاها است. توتووا گفت: «هر شوکی - خواه مربوط به آب و هوا، تغییر در سیاست تجاری یا عوامل دیگر باشد - می‌تواند وضعیت را در بازارهای از قبل فشرده تشدید کند.» این می‌تواند پیامدهای قابل‌توجهی بر سطح قیمت و در دسترس بودن داشته باشد و بر صورت‌حساب واردات مواد غذایی و امنیت غذایی تأثیر بگذارد.»
سازمان ملل متحد افزایشی را در میان بیشتر گروه‌های غذایی ثبت کرده است، از جمله افزایش ماهیانه 7.3 درصدی برای روغن‌های گیاهی، افزایش 2.6 درصدی برای شکر و افزایش 1.9 درصدی برای محصولات لبنی. بسیاری از افزایش ها مربوط به رویدادهای آب و هوایی بود که باعث کاهش تولید شد.
تورم قیمت مصرف کننده از زمان رسیدن به بالاترین حد چند دهه در سال 2022 در اکثر کشورها به شدت کاهش یافته است، اما قیمت های بالاتر مواد غذایی پیشرفت به سمت اهداف 2 درصدی بانک های مرکزی را پیچیده می کند.
در ایالات متحده، تورم سالانه مواد غذایی در ماه سپتامبر از 2.1 درصد در ماه قبل به 2.3 درصد افزایش یافت که بزرگترین افزایش از اوت 2022 تاکنون است. داده های جداگانه نشان داد که انتظارات تورم مصرف کننده ایالات متحده برای سال آینده به 5.3 در هر سال افزایش یافته است.


منبع: فایننشال تایمز

۱۹ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۵۹
تعداد بازدید : ۲۳۱
کد خبر : ۷۱,۴۵۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید