به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

هند در مسیر تبدیل شدن به سومین اقتصاد بزرگ جهان

پایگاه خبری فولاد ایران- کارشناسان می گویند زمان زیادی نیاز نیست تا هند از ژاپن به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان پیشی بگیرد و برخی اظهار می کنند که این نقطه عطف طی دو سال آینده خواهد بود. اقتصاد ژاپن در سال 2023 به 4.22 تریلیون دلار رسید، جلوتر از اقتصاد 3.55 تریلیون دلاری هند.
مارسل تیلیانت، رئیس بخش اقتصاد سرمایه آسیا و اقیانوسیه، به ژاپن تایمز گفت: «بر اساس پیش‌بینی‌های موجود، انتظار داشتیم هند در سال 2026 از ژاپن پیشی بگیرد.»
صندوق بین المللی پول (IMF) رشد تولید ناخالص داخلی واقعی هند را برای سال 2024، 7 درصد پیش بینی می کند، پس از 8.2 درصد در سال 2023 و 7 درصد در سال 2022. پیش بینی می شود رشد سالانه 6.5 درصد در سال های 2025 و 2026 قوی باقی بماند.
به گزارش فولاد ایران، ژاپن با چشم انداز تیره تری مواجه است. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که اقتصاد ژاپن در سال جاری تنها 0.3 درصد رشد خواهد کرد که نسبت به 1.7 درصد در سال 2023 و 1.2 درصد در سال 2022 کاهش خواهد یافت. ژاپن همچنان با چالش‌های ساختاری دست و پنجه نرم می‌کند.
تورم، ضعیف بودن ین و رشد آهسته همچنان نگرانی های برجسته سیاست گذاران ژاپن هستند. این مسائل در انتخابات زودهنگام ماه گذشته که شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن فراخوانده بود، محوری بود.
در همین حال، چشم‌انداز میان‌مدت هند با بخش‌هایی مانند تجارت، کشاورزی و هوش مصنوعی که باعث رشد می‌شوند، قوی به نظر می‌رسد.
آبیشک تومار از شورای رهبری اس اند پی گلوبال هند در بیانیه مطبوعاتی ماه سپتامبر گفت: «هند آماده رشد است و با نیروی کار جوان و پویا، موقعیت خوبی برای شکل دادن به چشم انداز اقتصاد جهانی دارد.
S&P Global پیش بینی می کند که هند می تواند حتی بیشتر از این رشد کند و تا سال 2030 یا 2031 به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.
پیش بینی می شود ایالات متحده که همچنان بزرگترین اقتصاد جهان است، در سال جاری به رشد ۲.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی دست یابد و تا سال ۲۰۲۵ به ۲.۲ درصد کاهش یابد.
با این حال، باید دید که سیاست های اقتصادی دونالد ترامپ، که دومین دوره ریاست جمهوری خود را در ژانویه آغاز می کند، چگونه می تواند بر پویایی تجارت جهانی تأثیر بگذارد. تعرفه های پیشنهادی ترامپ، از جمله مالیات بالقوه 60 درصدی بر واردات چین، بر اقتصادهای هدف تاثیر می گذارد، اما هزینه ها را برای مصرف کنندگان آمریکایی افزایش می دهد.
طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، چین که در سال 2010 از ژاپن به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان پیشی گرفت، در سال جاری شاهد رشد 4.8 درصدی خواهد بود که رقمی مطابق با هدف 5 درصدی حزب کمونیست چین است.
در همین حال، پیش‌بینی می‌شود آلمان، سومین اقتصاد بزرگ جهان، پس از انقباض منفی 0.3 درصدی در سال گذشته، در سال 2024 رشد صفر داشته باشد. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که این قدرت اروپایی با رشد 0.8 درصدی در سال 2025 دوباره قدرت خود را به دست خواهد آورد، اگرچه در صورت ادامه بی‌ثباتی سیاسی ممکن است با باد مخالف مواجه شود.
در حالی که هند قرار است ژاپن را در اندازه کلی اقتصادی تحت الشعاع قرار دهد، این کشور آسیای جنوبی راه هایی برای کاهش فاصله استاندارد زندگی متوسط دارد. تولید ناخالص داخلی سرانه هند در سال 2024 حدود 2700 دلار برآورد شده است که بسیار کمتر از 39000 دلار ژاپن است. حتی وقتی برابری قدرت خرید (PPP) تعدیل شود، هند با سرانه 11110 دلار در مقایسه با ژاپن 53060 دلار عقب است.


منبع: نیوزویک

۲۶ آبان ۱۴۰۳ ۱۰:۴۶
تعداد بازدید : ۱۴۶
کد خبر : ۷۱,۵۴۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید