به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا فناوری چین همچنان غرب را شگفت‌زده می‌کند؟

پایگاه خبری فولاد ایران- همزمان با ظهور قدرتمند چت‌جی‌پی‌تی در دنیای هوش مصنوعی، یک پرسش مهم مطرح شد: آیا این موضوع برای چین، بزرگ‌ترین رقیب فناوری آمریکا مشکل‌آفرین خواهد شد؟ دو سال پس از آن، مدل جدید هوش مصنوعی این پرسش را با پرسشی دیگر پاسخ داد: آیا آمریکا می‌تواند نوآوری‌های چین را متوقف کند؟
به گزارش فولاد ایران، تا مدتی به نظر می‌رسید پکن در واکنش به چت‌جی‌پی‌تی، که در چین در دسترس نیست، سردرگم شده است.
کاربران بی‌علاقه، چت‌بات هوش مصنوعی ارنی، متعلق به بایدو، موتور جستجوی عظیم چینی را مسخره می‌کردند. سپس نسخه‌هایی از شرکت‌های فناوری تنسنت و بایت‌دنس وارد بازار شد که به خوبی چت‌جی‌پی‌تی نبود و کاربران چت‌جی‌پی‌تی آنها را هم رد کردند.
واشنگتن مطمئن بود که در این حوزه پیشرو است و می‌خواست این جایگاه را حفظ کند. به همین دلیل دولت بایدن محدودیت‌هایی وضع کرد و صادرات تراشه‌ها و فناوری پیشرفته به چین را ممنوع کرد.
اکنون عرضه دیپ‌سیک DeepSeek باعث شگفتی سیليکون‌ولی و جهان شده است. این شرکت می‌گوید هزینه این مدل هوش مصنوعی قدرتمند بسیار ارزان‌تر از هزینه‌های میلیاردی است که شرکت‌های آمریکایی صرف هوش مصنوعی می‌کنند.
شرکت DeepSeek ناگهان از ناکجاآباد ظاهر نشد، اما این هفته سیلیکون ولی و سرمایه‌گذاران جهانی را غافلگیر کرد. این استارتاپ که از سال ۲۰۲۳ فعال بوده، در ۲۰ ژانویه جدیدترین محصول خود را معرفی کرد و سال گذشته نیز مدل‌های هوش مصنوعی چشمگیری را عرضه کرده بود.
در آمریکا، بسیاری از رهبران فناوری خود را پیشگامان آینده می‌دانند و سرمایه‌گذاران نیز آن‌ها را به‌خاطر این دیدگاه، با مبالغ هنگفتی پاداش می‌دهند. ذهنیتی خودمحور و ملی‌گرایانه باعث شده که تصور کنند تنها خودشان می‌توانند در نوآوری پیشرو باشند.
 DeepSeek این روایت را تغییر داد. این شرکت نشان داد که پیشرفت‌های هوش مصنوعی می‌توانند با هزینه‌ای بسیار کمتر از آنچه در غرب تصور می‌شود، انجام شوند. همچنین، علی‌رغم تحریم‌های صادراتی آمریکا که هدفشان محدود کردن چین بود، موفق شد فناوری‌های پیشرفته‌ای توسعه دهد. سیاست‌گذاران آمریکایی فکر می‌کردند که این محدودیت‌ها به نفع نوآوری آمریکایی خواهد بود، اما در واقع باعث شدند که مهندسان چینی با منابع کمتر، به دستاوردهای بیشتری برسند.
جدایی اکوسیستم‌های رسانه‌های اجتماعی و کاهش تعداد خبرنگاران خارجی در چین باعث شده که بسیاری از نوآوری‌های آن نادیده گرفته شوند. برخلاف کارآفرینان آمریکایی که در مرکز توجه رسانه‌ها هستند، بسیاری از استارتاپ‌های چینی دور از دید عموم فعالیت می‌کنند، به‌ویژه پس از سرکوب‌های دولت بر شرکت‌های فناوری. بسیاری در غرب، هر پیشرفت فناوری در چین را تهدیدی برای دموکراسی می‌دانند، در حالی که بیش از یک میلیارد چینی مستقل از دولت خود در حال نوآوری هستند.
شرکت‌های فناوری چینی مدت‌ها به کپی کردن متهم شده‌اند، اما این ذهنیت باعث نادیده گرفتن نوآوری‌های واقعی آن‌ها شده است. شرکت OpenAI از محتوای اینترنتی برای آموزش مدل‌های خود استفاده کرده، اما اکنون وقتی مایکروسافت DeepSeek را به استفاده غیرمجاز از داده‌ها متهم می‌کند، این اتهام تناقض‌آمیز به نظر می‌رسد.
حتی شرکت‌های آمریکایی مجبور شده‌اند از چین الگوبرداری کنند، مانند تقلید متا (فیس‌بوک و اینستاگرام) از الگوریتم تیک‌تاک.
محدودیت‌های داخلی مانند سانسور و مقررات سخت‌گیرانه دولت چین مانع پیشرفت بسیاری از شرکت‌ها شده است. نگرانی‌های غرب مانند تهدید به ممنوعیت تیک‌تاک باعث کاهش ارزش‌گذاری سرمایه‌گذاران بر شرکت‌های فناوری چینی شده است. با این حال، نوآوری چینی‌ها ادامه دارد و DeepSeek تنها یکی از پیشرفت‌های اخیر است که غرب را غافلگیر کرده است و بدون شک آخرین آن نخواهد بود. تا زمانی که غرب نخواهد چین را بهتر بشناسد، همچنان در شوک خواهد ماند.


منبع: Japan Times

۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ۱۱:۲۶
تعداد بازدید : ۱۰۰
کد خبر : ۷۲,۳۸۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید