به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کدام کشورها DeepSeek را محدود کرده یا در حال بررسی آن هستند؟

پایگاه خبری فولاد ایران- DeepSeek، یک استارت‌آپ چینی که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کند، به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های جهان تبدیل شده است. اما برخی دولت‌ها به دلیل نگرانی‌های امنیتی، این شرکت را ممنوع کرده‌اند یا در حال بررسی آن هستند.
به گزارش فولاد ایران، مدل هوش مصنوعی DeepSeek-R1  تنها چند هفته پس از راه‌اندازی، توسط برخی کشورها ممنوع شد. مطالعات نشان داده‌اند که این مدل در برابر تولید محتوای مضر و جانبدارانه آسیب‌پذیر است. علاوه بر این، قوانین چین به مقامات اطلاعاتی این کشور اجازه می‌دهد که به داده‌های به‌اشتراک‌گذاشته‌شده در اپلیکیشن‌های موبایل و وب دسترسی داشته باشند، که باعث افزایش نگرانی‌های امنیت ملی شده است.
کشورهایی که دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند:
تایوان
تایوان هفته گذشته استفاده از مدل هوش مصنوعی DeepSeek را برای سازمان‌های دولتی ممنوع اعلام کرد و دلیل آن را نگرانی‌های امنیتی عنوان نمود.
وزارت امور دیجیتال تایوان اعلام کرد که تمامی نهادهای دولتی و زیرساخت‌های حیاتی نباید از DeepSeek استفاده کنند، زیرا این سرویس "امنیت اطلاعات ملی را به خطر می‌اندازد".
در بیانیه این وزارتخانه آمده است:
"سرویس هوش مصنوعی DeepSeek یک محصول چینی است. عملکرد آن شامل انتقال فرامرزی داده‌ها و احتمال نشت اطلاعات است که نگرانی‌های امنیتی را به همراه دارد."
ایالات متحده آمریکا
اگرچه هنوز ممنوعیتی در سطح ملی اعمال نشده است، اما برخی نهادها و ایالت‌ها استفاده از DeepSeek را محدود کرده‌اند:
•    ایالت تگزاس: در تاریخ ۳۱ ژانویه، فرماندار تگزاس، گرگ ابوت، دیپ‌سیک را در تمامی دستگاه‌های دولتی این ایالت ممنوع کرد.
او در بیانیه‌ای اعلام کرد:
"تگزاس اجازه نخواهد داد حزب کمونیست چین از طریق اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی و رسانه‌های اجتماعی، به زیرساخت‌های حیاتی ایالت نفوذ کند."
علاوه بر DeepSeek، اپلیکیشن‌های چینی Xiaohongshu (RedNote) و Lemon8 نیز در تگزاس ممنوع شدند.
•    نیروی دریایی ایالات متحده:
نیروی دریایی آمریکا استفاده از DeepSeek را برای اعضای خود در امور کاری و شخصی ممنوع کرده است. گفته شده این تصمیم به دلیل "نگرانی‌های امنیتی و اخلاقی مربوط به منشأ و نحوه استفاده از این مدل" اتخاذ شده است.
•    ناسا:
سازمان فضایی ناسا نیز استفاده از فناوری DeepSeek را برای کارکنان خود ممنوع کرده و دسترسی به این سرویس را از سیستم‌های خود مسدود کرده است.
در یادداشتی که توسط CNBC گزارش شده، ناسا اعلام کرده است:
" DeepSeek و محصولات و خدمات آن مجاز به استفاده از داده‌ها و اطلاعات ناسا یا فعالیت در دستگاه‌ها و شبکه‌های دولتی نیستند."
ایتالیا
ایتالیا نخستین کشور اروپایی بود که در تاریخ ۳۰ ژانویه، DeepSeek را ممنوع کرد.
سازمان حفاظت از داده‌های ایتالیا اعلام کرد که شرکت‌های Hangzhou DeepSeek Artificial Intelligence و Beijing DeepSeek Artificial Intelligence (شرکت‌های مالک DeepSeek) حق پردازش اطلاعات کاربران ایتالیایی را ندارند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که DeepSeek درخواست مقامات ایتالیایی برای ارائه اطلاعات را رد کرد.
کشورهایی که در حال بررسی دیپ‌سیک هستند:
مقامات حفاظت از داده‌ها در بلژیک، ایرلند، فرانسه و کره جنوبی در حال بررسی نحوه مدیریت اطلاعات کاربران توسط DeepSeek هستند و قصد دارند از این شرکت درباره شیوه‌های جمع‌آوری و پردازش داده‌ها توضیح بخواهند.
این ممنوعیت‌ها و تحقیقات نشان‌دهنده افزایش نگرانی‌های دولت‌ها در مورد امنیت داده‌ها و تأثیر فناوری‌های هوش مصنوعی ساخت چین بر امنیت ملی کشورها است.


منبع: Euronews

۱۶ بهمن ۱۴۰۳ ۱۱:۱۶
تعداد بازدید : ۱۵۷
کد خبر : ۷۲,۴۴۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید