پایگاه خبری فولاد ایران -تقریباً کل جمعیت جهان در مقطعی از زندگی خود در معرض هوایی قرار میگیرند که مطابق با استانداردهای سختگیرانه سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیست.
هوای آلوده حاوی گازهای سمی یا ذرات نامرئی میتواند وارد بدن انسان شده و باعث بیماریهای جدی شود. طبق تخمین سازمان جهانی بهداشت، سالانه ۷ میلیون نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
به گزارش فولاد ایران، ذرات معلق از طریق سوختهای فسیلی (نفت، گاز، زغالسنگ)، وسایل نقلیه، آتشسوزی جنگلها و فعالیتهای کشاورزی وارد هوا میشوند و گازهای سمی (دیاکسید نیتروژن، دیاکسید گوگرد)، عمدتاً از احتراق سوختهای فسیلی در نیروگاهها و خودروها ناشی میشوند.
از اثرات کوتاهمدت آلودگی می توان به حملات آسم، افزایش خطر سکته و حمله قلبی، سرفه و گلودرد. و اثرات بلندمدت آن بیماریهای قلبی، بیماریهای ریوی (COPD)، سرطان ریه است.
طبق گزارش یونیسف، بیش از ۵۰۰ میلیون کودک در آسیا و اقیانوسیه هوای ناسالم تنفس میکنند و روزانه ۱۰۰ کودک زیر ۵ سال به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
بهترین روشها برای محافظت در برابر آلودگی هوا ماندن در خانه، استفاده از ماسک و پختوپز با تهویه مناسب، عدم سوزاندن شمع یا عود در فضای بسته است.
تصفیهکنندههای هوا با فیلتر HEPA نیز میتوانند ذرات آلاینده را جذب کنند اما فقط در فضاهای کوچک و محدود مؤثر هستند.
اگرچه نمیتوان بهطور کامل از آلودگی هوا دوری کرد، اما با اقدامات سادهای مانند استفاده از ماسک، پرهیز از فعالیت در فضای باز هنگام آلودگی شدید و بهبود کیفیت هوای داخل خانه، میتوان تا حد زیادی خطرات را کاهش داد.
منبع: Euronews