به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آیا بریکس دلار نفتی را به چالش می کشد؟

پایگاه خبری فولاد ایران- پس از اینکه گروه بریکس متشکل از اقتصادهای نوظهور بزرگ در اوایل سال جاری از چندین کشور دیگر از جمله برخی از بزرگترین صادرکنندگان نفت در خاورمیانه دعوت کرد تا به آن بپیوندند، دلارزدایی آن در حال انجام است.
عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران به گروه توسعه یافته بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) برخی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و بزرگترین واردکنندگان آن، چین و هند را گرد هم خواهند آورد.
در حالی که اتحاد بریکس پلاس که شامل آرژانتین، مصر و اتیوپی نیز می شود، نفوذ بسیار بیشتری در صحنه سیاسی جهانی خواهد داشت، اما بعید است که واحد پول بریکس سلطه دلار آمریکا را در تجارت نفت از بین ببرد. جایگزینی برای دلار در قالب ارز جدید بریکس به هماهنگی نزدیک بین بانک‌های مرکزی اقتصادهای مختلف در کشورهای عمدتاً «غیرآزاد» نیاز دارد.
یوان چین ممکن است در تجارت بریکس پلاس تقویت شود، اما بعید است که بزرگترین صادرکننده نفت جهان، عربستان سعودی، بخواهد به این زودی دلار را کنار بگذارد. واحد پول این پادشاهی، ریال، از دهه 1980 به دلار متصل شده است و سعودی ها برای حمایت از آن به دلار نیاز دارند. علاوه بر این، به گفته برخی تحلیلگران، هیچ اشاره ای از سوی حاکمان سعودی مبنی بر تمایل آنها به چنین تغییر بزرگی وجود نداشته است.
پایان سلطه دلار بخشی از برنامه های بزرگ بریکس است، اما تحلیلگران انتظار ندارند این اتفاق به این زودی ها رخ دهد. دلارزدایی در تجارت، از جمله تجارت نفت، مستقیماً به این اقتصادهای وابسته به نفت آسیب می رساند.
مانع دیگری برای ارز مشترک بریکس پلاس وجود دارد. سیاست‌های پولی متفاوت همه کشورهای عمدتاً مستبد،  وجود یک نهاد تنظیم‌کننده سیاست پولی بانک مرکزی مانند بانک مرکزی اروپا (ECB) را بسیار دشوار می‌کند.
سپس، مسئله یوان چین وجود دارد که بزرگترین واردکننده نفت خام جهان به طور فزاینده ای در تجارت خود برای به چالش کشیدن دلار آن را تبلیغ می کند. چین با روسیه به دلیل تحریم های غرب بر مسکو با یوان تجارت می کند، اما هند تمایلی به پذیرش درخواست‌های شرکت‌های نفتی روسیه برای پرداخت هزینه واردات نفت خام روسیه به یوان ندارد. مسکو روپیه هند زیادی دارد، اما نمی‌تواند همه آنها را خرج کند در حالی که به یوان نیاز دارد.
منابعی گفتند که برخی از محموله های نفت خام از روسیه به هند اخیراً به تعویق افتاده است زیرا طرفین در مورد ارز پرداخت به توافق نرسیده اند.


منبع: Oilprice

۲۰ آبان ۱۴۰۲ ۱۴:۰۰
تعداد بازدید : ۴۲۸
کد خبر : ۶۷,۶۹۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید