به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

کنترل های ناقص آمریکا بر فروش فناوری هوش مصنوعی به چین

پایگاه خبری فولاد ایران- جینا رایموندو هنگامی که در ماه دسامبر در انجمن دفاع ملی ریگان در کالیفرنیا روی صحنه رفت، ناامید به نظر می رسید. وزارت بازرگانی که او رهبری آن را بر عهده دارد، به تازگی محدودیت های فروش نیمه هادی های آمریکایی به چین را تشدید کرده است. اما انویدیا، با ارزش‌ترین سازنده تراشه جهان، بلافاصله شروع به توسعه یک تراشه جدید با هوش مصنوعی (ai) کم‌قدرت‌تر برای بازار چین کرده بود که محدودیت‌ها برای آن اعمال نمی‌شود.
به گزارش فولاد ایران، کمپین پنج ساله آمریکا علیه فناوری چین در حال تشدید است. اوایل این ماه گزارش شد که جنسن هوانگ، مدیر اجرایی انویدیا و دو رئیس تراشه‌های دیگر برای شهادت در کنگره در مورد تجارت چینی خود احضار شده‌اند. انویدیا گفته است که از نزدیک با دولت برای اطمینان از رعایت کنترل‌های صادراتی همکاری می‌کند.
در یک سال انتخابات ریاست جمهوری، جو بایدن، رئیس جمهور نامحبوب دموکرات، نمی تواند در مقابل چین ضعیف به نظر برسد. جمهوری‌خواه و رقیب اصلی او، دونالد ترامپ، مدت‌هاست که با چین در تنش بوده است. با این حال، سابقه مختلط کنترل‌های صادراتی تاکنون نشان می‌دهد که طراحی اقدامات سخت‌گیرانه‌تر دشوار و لزوماً موفقیت‌آمیزتر نیست.
چین راه هایی برای دور زدن کنترل های موجود پیدا کرده است. به عنوان مثال، با ناراحتی خانم رایموندو، می‌توان مدل‌های ai را با استفاده از تراشه‌هایی که لزوماً در لبه‌ی پیشرفته نیستند، آموزش داد، تا زمانی که به اندازه کافی از آن‌ها استفاده شود. اگر قرار باشد فروش تراشه ای که بتواند هوش مصنوعی را ممنوع کند، آمریکا باید جریان طیف وسیع تری از تراشه ها را به چین محدود کند.
یکی دیگر از مشکلات آمریکا ناشی از اجرای قانون است. وزارت بازرگانی این اختیار را دارد که هر تخلفی را که کشف کند مجازات کند. سال گذشته، سیگیت، تولید کننده هارد دیسک، را به دلیل نقض کنترل های صادراتی با ارسال قطعات به هواوی، قهرمان فناوری چین در لیست سیاه، 300 میلیون دلار جریمه کرد. اما این خود شرکت های تولید تراشه هستند که تا حد زیادی مسئول اجرا هستند. این شامل حصول اطمینان از این است که مشتریان آنها در واقع یک جبهه خرید برای نهادهای چینی نیستند که تجارت با آنها ممنوع است و این سخت است. کوین وولف، وکیل آمریکایی و مقام سابق، می‌گوید: «شما دستگاه‌ها و فن‌آوری‌هایی به اندازه سکه دارید که به‌طور گسترده به‌صورت تجاری در دسترس هستند، و از فناوری‌های کنترل‌شده که در سراسر کره زمین توزیع شده‌اند قابل تشخیص نیستند.»
نتیجه، وضعیتی است که برای قاچاق آماده است، که کارشناسان می گویند تعیین کمیت آن غیرممکن است، اما بدون شک وجود دارد. شرکت‌هایی در کشورهایی که رژیم کنترل صادرات آمریکا را امضا نکرده‌اند، مانند سنگاپور، می‌توانند بدون اطلاع شرکت‌های آمریکایی یا وزارت بازرگانی، تراشه‌ها را خریداری کرده و برای نهادهای چینی ارسال کنند.
اما، مانند تراشه‌ها، کنترل‌های صادراتی به سازندگان ابزار چینی انگیزه‌ای قوی برای سرمایه‌گذاری برای رسیدن به سطح فناوری با رقبای خارجی می‌دهد. فروش ابزارسازان داخلی در حال رشد است. بنابراین، کمپین آمریکا علیه فناوری چین ممکن است هم بی اثر و هم معکوس باشد. بی اثر است، زیرا چین در بهره برداری از حفره ها ماهر است. و معکوس است، زیرا منجر به ایجاد یک صنعت چینی پیچیده تر می شود. همچنین ممکن است بر اساس یک فرض اشتباه پیش بینی شود: اینکه موازنه قدرت اقتصادی و نظامی آینده به ai بستگی دارد، و ai به قدرت محاسباتی بستگی دارد.
با وجود همه این‌ها، به نظر می‌رسد آمریکا کنترل‌های صادراتی خود را بر روی تراشه‌های هوش مصنوعی تشدید خواهد کرد، همانطور که خانم ریموندو در ماه دسامبر وعده داده بود. و قانونگذاران جمهوری خواه همچنان چشم به کنترل گسترده تری دارند. هرچند کنترل‌های صادراتی کنونی برای مهار تسلط چین بر این تجارت که از بسیاری از فناوری‌های قدیمی آمریکایی استفاده می‌کند، کاری نمی‌کند.
سه جمهوری‌خواه کنگره، مایک گالاگر، الیز استفانیک و مایکل مک‌کول، در حال کار بر روی لایحه‌ای هستند که وزارت بازرگانی را مجبور می‌کند چین را از تمام فناوری‌های تراشه‌های آمریکایی، نه فقط پیشرفته‌ترین چیزها، قطع کند. جلب حمایت متحدان برای چنین سیاست افراطی سخت خواهد بود، اما اگر آقای ترامپ، یک بدبین به اتحاد، به قدرت بازگردد، فقدان حمایت بعید است ذره‌ای مهم باشد.


منبع: اکونومیست

 

۲ بهمن ۱۴۰۲ ۱۱:۴۳
تعداد بازدید : ۳۶۱
کد خبر : ۶۸,۴۸۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید