به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

نشست بریکس بهانه ای برای ارسال پیام پوتین به آمریکا

پایگاه خبری فولاد ایران- روسیه میزبان شانزدهمین اجلاس سالانه بریکس در کازان بین سه شنبه و پنج شنبه است که احتمالاً به عنوان نمایش قدرت در برابر تحریم ها و طرد ژئوپلیتیکی بر سر جنگ در اوکراین شکل می گیرد.
در اواسط اکتبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت که رویداد امسال "پارامترهای تعامل در جهان چند قطبی در حال ظهور" و امکان ایجاد "نظم جهانی جدید" را بررسی خواهد کرد.
این رویداد که در بحبوحه تشدید نگرانی‌ها در مورد تهدیدات روسیه، چین و ایران برای ایالات متحده و متحدانش برگزار می‌شود، احتمالاً به عنوان بستری برای این کشورها خواهد بود تا بر سرپیچی مداوم خود از سلطه جهانی آمریکا و یافتن راه‌های جایگزین مشورت کنند.
به گزارش فولاد ایران، اتحاد بریکس برای متحد کردن کشورهای پیشرو در حال توسعه جهان برای به چالش کشیدن سلطه سیاسی و اقتصادی کشورهای ثروتمندتر در آمریکای شمالی و اروپای غربی ایجاد شد. این گروه از زمان تأسیس خود در حاشیه مجمع سازمان ملل در سال 2006، خود را به عنوان پاسخی به هژمونی اقتصادی جهانی آمریکا معرفی کرده است.
این اتحاد که در درجه اول بر تقویت همکاری اقتصادی بین کشورهای عضو متمرکز است، هدف آن ارتقای تجارت، سرمایه گذاری متقابل و رشد اقتصادی است. این اتحاد مؤسساتی مانند بانک توسعه جدید و ترتیبات ذخیره احتمالی را برای تأمین مالی چنین پروژه‌هایی و برای محافظت از اقتصاد آنها در برابر فشارهای مالی جهانی تأسیس کرده است.
در نشست سال 2023 در ژوهانسبورگ، بریکس همچنین ایجاد یک ارز مشترک جدید را برای رقابت با دلار آمریکا مطرح کرد.
این گروه از طریق ادغام قدرت جمعی اقتصادی و سیاسی اعضای خود، به دنبال تقویت مواضع مربوطه خود در امور جهانی و حمایت از اصلاحات اقتصادهای نوظهور در نهادهای تحت سلطه غرب مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برای انعکاس بهتر منافع است.
به گفته کالوم فریزر، محقق موسسه رویال خدمات متحده، اندیشکده مستقر در بریتانیا، بریکس "نتیجه اجتناب ناپذیر کنار گذاشتن برخی از بزرگترین اقتصادهای در حال توسعه از شورای امنیت سازمان ملل متحد و گروه 7" بود.
فریزر به نیوزویک گفت: «ایالت‌های بریکس یکپارچه نیستند، اما اولویت آنها توسعه مشترک است. بریکس به منظور تلاش برای شکل دادن به نظام بین‌المللی متناسب با این هدف ایجاد شد.»
اصطلاح "بریکس" از حروف اول چهار عضو موسس آن گرفته شده است: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، که یک سال پس از اجلاس افتتاحیه سال 2009 در یکاترینبورگ روسیه به آن پیوستند.
چهار کشور دیگر - مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی - در ژانویه 2024 به ائتلاف بریکس پیوستند. فریزر گفت که اگرچه این گسترش برای افزایش توان کلی اقتصادی آن که عمدتاً به چین متکی است کمک چندانی نکرد، اما "نشان دهنده یک جنبش جمعی است. دور از غرب، نمایشی از یک تغییر اساسی در نظم جهانی که به دنبال به چالش کشیدن هژمونی اقتصادی غرب است.»
چندین کشور برای عضویت در بریکس درخواست داده‌اند و ده‌ها کشور دیگر علاقه‌مند به پیوستن به این اتحاد هستند.
اتحاد بریکس چقدر قدرتمند است؟
اقتصادهای مشترک کشورهای عضو بریکس از زمان اولین اجلاس سران اتحاد، سهم فزاینده ای از قدرت اقتصادی جهان را به خود اختصاص داده اند و اکنون حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهند.
با این حال، این که آیا واقعاً بریکس می تواند خود را به عنوان جایگزینی برای سیستم مالی فعلی جهانی قرار دهد یا خیر، همچنان مورد تردید است.
با توجه به اینکه شریک تجاری اصلی دو اقتصاد بزرگ آن - چین و هند - ایالات متحده است و این واقعیت که روابط تجاری با آمریکا برای تقریباً همه اعضای آن حیاتی است، این امر توانایی اتحاد را برای جدا شدن کامل از غرب محدود می کند.
اجلاس سال 2024 مصادف با نشست سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، دو موسسه برتون وودز است که بریکس خود را جایگزینی برای آنها می داند.
فریزر به نیوزویک گفت: «با توجه به ماهیت ظاهری آن و حضور روسیه، ایران و چین، به طور اجتناب ناپذیری بحث دور کردن این سازمان از اتکا به سیستم های اقتصادی غربی مطرح خواهد شد.
وی گفت: «در مورد کاهش اتکای آن به دلار و معرفی احتمالی سیستم مبادلات مالی جایگزین، گفت‌وگوهایی انجام خواهد شد.»


منبع: نیوزویک

۲ آبان ۱۴۰۳ ۱۰:۰۲
تعداد بازدید : ۱۸۷
کد خبر : ۷۱,۲۶۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید