به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

سهم بریکس در تغییر چشم انداز اقتصاد جهانی

پایگاه خبری فولاد ایران- رهبران چین، روسیه، هند و دیگر کشورهای بریکس روز سه‌شنبه در کازان روسیه برای اولین اجلاس سالانه این اتحادیه از زمان توسعه آن در سال گذشته گرد هم آمدند. در آگوست 2023، این گروه تصمیم گرفت از شش کشور دعوت کند تا به آن بپیوندند. چهار مورد از این کشورها - مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی - به طور رسمی در اول ژانویه 2024 به این بلوک پیوستند. آرژانتین این پیشنهاد را رد کرد و عربستان سعودی همچنان در حال بررسی آن است.
همانطور که فلیکس ریشتر از Statista گزارش می دهد، گسترش بریکس فراتر از اعضای موسس برزیل، روسیه، هند و چین و همچنین آفریقای جنوبی، که در سال 2010 به آن پیوستند، است. این گروه با هدف تقویت نفوذ خود به عنوان یک نیروی اقتصادی و سیاسی جهانی، ایجاد وزنه ای برای G7 و دیگر نهادهای تحت رهبری غرب است.
این گروه به دنبال ترویج جهانی چند قطبی تر، کاهش تسلط ایالات متحده و متحدانش است.
به گزارش فولاد ایران، بریکس جدید و توسعه یافته تقریباً 45 درصد از جمعیت جهان و 35 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را شامل می شود.
بر اساس گزارش موسسه انرژی، با اضافه شدن ایران و امارات متحده عربی، این بلوک مجموع تولید نفت خود را نزدیک به 50 درصد افزایش داده است و اکنون تقریبا 30 درصد از تولید جهانی نفت را به خود اختصاص داده است.
از نظر صادرات، ردپای این گروه نسبتاً کمرنگ است. سال گذشته، 9 عضو آن تنها 22 درصد از صادرات کالاهای جهانی را به خود اختصاص دادند و چین به تنهایی نزدیک به دو سوم صادرات بلوک را به خود اختصاص داد.
همانطور که سیریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی در سال گذشته بیان کرد، علیرغم همه ادعاها مبنی بر اینکه بریکس "اتحادی برابر با کشورهایی است که دیدگاه های متفاوتی دارند اما دیدگاه مشترکی چه از نظر قدرت اقتصادی و چه از نظر سیاسی، برای جهانی بهتر دارند."  
با این حال، تولید ناخالص داخلی چین از مجموع تولید ناخالص داخلی هشت عضو باقیمانده بریکس بزرگتر است و تصور اینکه این کشور از این قدرت در مذاکرات درون بلوک استفاده نمی کند، دشوار است.


منبع: Oilprice

۷ آبان ۱۴۰۳ ۰۸:۵۴
تعداد بازدید : ۲۳۱
کد خبر : ۷۱,۳۱۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید