به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا چین باید خانه های خالی خود را پر کند؟

پایگاه خبری فولاد ایران- اگر آپارتمان جدید ساخته نمی شد و فروش با سرعت فعلی ادامه می یافت، هشت سال طول می کشید تا تمام خانه های خالی در اطراف لوئویانگ، شهری در مرکز چین فروخته شوند. این منطقه یک نقطه داغ برای بحران املاک کشور است، جایی که سال ها ساخت بیش از حد کل مناطق را به گورستان مسکن تبدیل کرده است.
به گزارش فولاد ایران، وسعت بیش از حد ساخت‌و‌ساز چین سال ها مورد بحث بوده است. داستان‌های «شهرهای ارواح» - کل مناطق خانه‌های فروخته نشده - در سال 2010 خبرساز شدند و چندین سال بعد گزارش‌هایی درباره چگونگی پر شدن مناطق خالی منتشر شد. یکی از معاونان سابق اداره آمار دولت سال گذشته گفت که کل جمعیت چین می تواند در خانه های خالی این کشور جای بگیرد. برخی کارشناسان هنوز استدلال می کنند که تعداد واقعی خانه‌های خالی کمتر است، اما تحلیلگران محلی تخمین می زنند که در ماه ژوئیه 32 میلیون خانه فروخته نشده وجود داشته است.
یکی از مواردی که اکثراً بر آن اتفاق نظر دارند این است که اقتصاد چین بدون نجات بازار مسکن قابل اصلاح نیست. رهبران کشور بر این باورند که ساده ترین راه برای انجام این کار تمرکز بر آپارتمان های خالی است. از 24 سپتامبر، مقامات مجموعه ای از اقدامات را برای حمایت از اقتصاد اعلام کرده اند. شایان ذکر است، بانک مرکزی شرایط تسهیلات وام دهی 300 میلیارد یوان (42 میلیارد دلار) را تغییر داد و به بانک‌های تجاری اجازه داد 100 درصد وام‌ها را به شرکت‌های دولتی از 60 درصد افزایش دهند.
به گزارش رویترز، در جلسه کمیته دائمی کنگره ملی خلق که قرار است در 4 نوامبر آغاز شود، رهبران ممکن است 4 تریلیون یوان را در اوراق قرضه ویژه اختصاص دهند که دولت های محلی می توانند از آن برای خرید زمین های بلااستفاده و خانه های فروخته نشده طی پنج سال آینده استفاده کنند.
با هدف قرار دادن خانه های فروخته نشده، دولت معتقد است که می تواند برخی از آشکارترین مشکلات اقتصاد را برطرف کند. با تعداد زیادی آپارتمان در بازار، توسعه دهندگان برای شروع پروژه های جدید مردد هستند. هنگامی که ساخت و ساز متوقف می شود، اجاره زمین های دولتی نیز متوقف می شود که یک شوک برای دولت های محلی است که به شدت بدهکار هستند و منبع اصلی درآمد آنها اجاره زمین است.
انبوه خانه ها نیز توسعه دهندگان را مجبور به کاهش قیمت ها کرده است. این امر به نوبه خود اعتماد افرادی را که چندی پیش بیشتر ثروت خود را در بازار مسکن قرار داده بودند کاهش داده و منجر به سقوط چشمگیر فروش شده است.
خوشبختانه، از زمانی که دولت در اواخر سپتامبر در مورد اقتصاد تغییر موضع داد، نشانه هایی وجود دارد که اوضاع در حال بهبود است. فروش خانه در تعطیلات اخیر افزایش یافت. تعدادی از اقدامات، مانند کاهش نرخ وام مسکن و کاهش محدودیت‌های فروش در شهرهای بزرگ، احتمالاً به متقاعد کردن مردم برای خرید کمک کرده است. برخی از شهرها مجبور به کاهش کنترل قیمت ها شده اند که منجر به کاهش شدید قیمت ها شده است. هر چه آنها به نرخ های واقعی بازار نزدیکتر شوند، فروش سریعتر اتفاق می افتد.
با این حال، تحلیلگران نگرانند که طرح دولت در نهایت برای اصلاح بازار کوتاهی کند و به اندازه کافی روی آپارتمان های ناتمام که قبلاً پیش فروش شده است تمرکز نمی کند و این سناریویی است که پرداخت خریداران را به تعویق می اندازد. خانوارها منتظر تکمیل بیش از 20 میلیون خانه هستند. توسعه دهندگان بسیاری از آنها ورشکسته هستند. در عین حال، به نظر نمی رسد مقامات محلی علاقه ای به خرید خانه های فروخته نشده داشته باشند. از 300 میلیارد یوان موجود در ماه مه، تنها 4 درصد تا پایان ژوئن استفاده شده است. انتظار می‌رود که هزینه خدمات بدهی‌ها بیشتر از آن چیزی باشد که مسئولان می‌توانند انجام دهند.
Tianfeng Securities، یک کارگزار، بر این باور است که خرید تمام آپارتمان های خالی کشور برای دولت مرکزی 7 تریلیون یوان هزینه دارد. این بسیار بیشتر از آن چیزی است که به نظر می رسد دولت مایل به خرج کردن است.


منبع: اکونومیست

۱۵ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۰۲
تعداد بازدید : ۱۹۳
کد خبر : ۷۱,۴۱۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید