به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

اروپا در تلاش برای تأثیر پذیری حداقل از تعرفه‌های ترامپ

پایگاه خبری فولاد ایران- پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا باعث شد تا اروپا در تلاش باشد تا بفهمد چگونه می‌تواند پس از ورود رئیس‌جمهور منتخب به کاخ سفید، تعرفه‌های بسیار محتمل بر صادرات خود به ایالات متحده را مهار یا با آنها مقابله کند.
به گزارش فولاد ایران، ترامپ پیش از پیروزی قاطع خود در انتخابات هفته گذشته تهدید کرده بود که جنگ تجاری را که در اولین دوره ریاست جمهوری او آغاز شده بود، احیا خواهد کرد و در کمپین انتخاباتی خود اعلام کرد که تعرفه کالاهای چینی را 60 تا 100 درصد افزایش خواهد داد و تعرفه 10 تا 20 درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی آمریکا اعمال خواهد کرد.
ترامپ این اقدام حمایت گرایانه را راهی برای افزایش مشاغل و رشد ایالات متحده می داند، اما این سیاست بدون شک جبهه جدیدی را در تنش های تجاری با دو تن از بزرگترین شرکای تجاری این کشور، اتحادیه اروپا و چین باز می کند. منتقدان تعرفه های پیشنهادی می گویند این سیاست می تواند به قیمت های بالاتر برای مصرف کنندگان آمریکایی منجر شود.
در حالی که ترامپ به غیرقابل پیش‌بینی بودن شهرت دارد، اما این امر باعث می‌شود آسیا و اروپا مجبور شوند سریعاً راه‌هایی را برای کاهش تأثیرات آتی تعرفه‌های صادراتی و تلافی یا تلاش برای مذاکره برای یک توافق خروج بررسی کنند. اقتصاددانان می گویند که مشخص نیست که آیا تعرفه های ترامپ بر اروپا "به همان اندازه که می ترسند مضر باشد"، با این وجود، درخواست‌هایی در اروپا برای آماده‌سازی اقدامات تلافی جویانه در اروپا وجود دارد.
اقدامات متقابل شامل اعمال تعرفه ها، محدودیت در تجارت خدمات و جنبه های مربوط به تجارت حقوق مالکیت معنوی و محدودیت در دسترسی به سرمایه گذاری مستقیم خارجی و تدارکات عمومی است.
اقتصاددانان همچنین می گویند که سه راه دیگر وجود دارد که اروپا ممکن است برای متوقف کردن، محدود کردن یا اجتناب از سیاست احتمالی تعرفه های ترامپ به طور کلی تلاش کند.
امتیاز
اقتصاددانان خاطرنشان می کنند که به عنوان یک موقعیت آغازین با دولت جمهوری خواه آینده، سیاست گذاران اروپایی می توانند با پیشنهاد افزایش واردات منتخب آمریکا در ازای معافیت ایالات متحده از تعرفه ها، به طور کلی از تعرفه ها اجتناب کنند.
اندرو کنینگهام، اقتصاددان ارشد اروپا در این زمینه می‌گوید: «این ممکن است شامل LNG گاز طبیعی مایع و سویا باشد، که هر دو بخشی از توافق بین دونالد ترامپ و رئیس وقت کمیسیون اروپا ژان کلود یونکر در ژوئیه ۲۰۱۸ بودند.
تحلیلگران گروه اوراسیا به رهبری مجتبی رحمان اظهار داشتند که احتمالاً «استراتژی معاملاتی» ابتدا توسط اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا دنبال می‌شود. این امر باعث می شود که اتحادیه اروپا با هدف تقویت صادرات ایالات متحده در بخش های کلیدی مانند کشاورزی، انرژی و دفاع هدایت شود.
اتحادیه اروپا به احتمال زیاد متعهد خواهد شد واردات LNG از ایالات متحده را گسترش دهد. فون در لاین همچنین ممکن است در مورد بستن دو قراردادی که کمیسیون با رئیس جمهور جو بایدن در مورد توافق جهانی فولاد و آلومینیوم پایدار و مواد معدنی حیاتی اتحادیه اروپا و ایالات متحده مذاکره کرده بود، کار کند.
معامله ژئوپلیتیکی
از سوی دیگر، کنینگهام گفت که دو طرف می‌توانند «یک توافق ژئوپلیتیکی گسترده‌تر برای جلوگیری از تهدید تعرفه‌ها» منعقد کنند.
برای مثال، اتحادیه اروپا می‌تواند برای ادامه حمایت از اوکراین، متعهد به خرید تجهیزات دفاعی بیشتر از ایالات متحده شود - اگرچه اتحادیه اروپا با توجه به مخالفت سرسخت بسیاری از جمله آلمان، توافق در مورد چگونگی جمع‌آوری بودجه را برای استقراض مشترک بیشتر اتحادیه اروپا، دشوار خواهد یافت.»
احتمالاً یک توافق برای سیاستگذاران اروپایی مطلوب خواهد بود زیرا آنها به دنبال محدود کردن ضربه اقتصادی تعرفه 10 درصدی ایالات متحده بر صادرات اروپا هستند.
با این حال، این که آیا اروپا می‌تواند در مورد چگونگی یا توافق با ترامپ به نتیجه برسد یا خیر، قابل بحث است.
اتحاد علیه چین؟
کنینگهام از کپیتال اکونومیکس خاطرنشان کرد که احتمال دیگر این است که اروپا بتواند با همسویی بیشتر سیاست های خود در قبال چین با سیاست های ایالات متحده همراه کند.
این می تواند به معنای موانع بیشتر برای واردات خودروهای برقی چینی و سایر فناوری ها و همچنین محدود کردن سرمایه گذاری مستقیم خارجی از چین و افزایش محدودیت ها بر صادرات کالاهای با فناوری پیشرفته باشد.
کنینگهام از کپیتال اکونومیکس اظهار کرد که اتحادیه اروپا تمایلی به قطع روابط با چین ندارد، اما گفت اگر با فشار شدید ایالات متحده مواجه شوند، ممکن است سیاستگذاران مجبور به انجام این کار شوند.
تحلیلگران گروه اوراسیا توافق کردند که «سخت‌ترین واکنش اتحادیه اروپا احتمالاً در قبال چین خواهد بود، زیرا بازگشت ترامپ ترسیم استراتژی «جداسازی» راه سوم خود را برای اتحادیه اروپا دشوارتر می‌کند.
اگر ترامپ جنگ تجاری با چین را آغاز کند، اتحادیه اروپا می تواند در کوتاه مدت سود کند، اگر تمرکز ایالات متحده منحصراً بر چین باشد و نه اتحادیه اروپا. این تحلیلگران خاطرنشان کردند: پکن همچنین در هنگام مبارزه با ترامپ، احتمال کمتری دارد که با اقدامات تجاری بروکسل به شدت مقابله کند و اتحادیه اروپا احتمالاً تلاش خواهد کرد تا در برخی زمینه‌ها، مانند تراشه‌های پیشرفته، با واشنگتن اهداف مشترک ایجاد کند.
با این حال، در نهایت، ترامپ احتمالاً موضع سختگیرانه اتحادیه اروپا علیه چین را تسریع خواهد کرد. با توجه به عدم تمایل صدراعظم اولاف شولتز حتی به همراهی کامل با استراتژی خفیف‌تر ریسک‌زدایی اتحادیه اروپا، این بزرگترین چالش برای آلمان خواهد بود.


منبع: CNBC

۲۲ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۱۴
تعداد بازدید : ۲۷۴
کد خبر : ۷۱,۵۰۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید