به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

روسیه در جنگ با تورم خود را برای افزایش شدید نرخ آماده می کند

پایگاه خبری فولاد ایران- انتظار می‌رود بانک مرکزی روسیه اواخر هفته جاری افزایش شدید نرخ بهره را انجام دهد، زیرا تورم در اقتصاد متمرکز بر جنگ ادامه دارد.
به گزارش فولاد ایران، با وجود افزایش مکرر نرخ بهره توسط بانک مرکزی که برای مهار افزایش بی رویه قیمت ها طراحی شده است، شاخص قیمت مصرف کننده روسیه همچنان در حال افزایش است. شاخص قیمت مصرف کننده در ماه نوامبر نسبت به ماه مشابه سال قبل به 8.9 درصد رسید که در مقایسه با 8.5 درصد در اکتبر، عمدتاً ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی بود.
کاهش روبل - تحریم های جدید ایالات متحده در نوامبر به تورم دامن زد و هزینه واردات به روسیه را افزایش داد، کشوری که اقتصاد آن پس از حمله به اوکراین در سال 2022 به شدت آسیب دیده است.
اقتصاددانان اکنون انتظار دارند که بانک مرکزی روسیه، CBR، در نشست 20 دسامبر، نرخ بهره را 200 واحد افزایش دهد و نرخ بهره کلیدی این کشور را به 23 درصد برساند.
لیام پیچ، مدیر ارشد بازارهای نوظهور، گفت: «شتاب مجدد تورم روسیه به 8.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در ماه نوامبر و احتمال افزایش بیشتر در ماه‌های آینده، قویاً به نفع یک افزایش بزرگ دیگر نرخ بهره از سوی بانک مرکزی است.» او افزود که قرار است قیمت‌ها همچنان به افزایش خود ادامه دهند و تورم احتمالاً تا پایان سال 2025 بسیار بالاتر از 9 درصد سالانه افزایش یابد.
بانک مرکزی در آخرین جلسه خود در ماه اکتبر نرخ 200 واحدی را افزایش داد و هشدار داد که تورم به میزان قابل توجهی بالاتر از پیش‌بینی تابستانی خود است و انتظارات تورمی همچنان در حال افزایش است.
CBR در بیانیه ای گفت: «رشد تقاضای داخلی به طور قابل توجهی از قابلیت های گسترش عرضه کالا و خدمات پیشی گرفته است.»
جنگ روسیه علیه اوکراین همچنین باعث کمبود نیروی کار و عرضه و درنتیجه باعث افزایش دستمزد و هزینه های تولید شده است و این هزینه ها در نهایت به مصرف کنندگان منتقل شده است. با این حال، دولت هزینه های بالای زندگی را ناشی از تحریم های اعمال شده علیه روسیه توسط کشورهای «غیر دوست» می داند. به نوبه خود، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مبادله «کره با اسلحه» را رد کرده است.
صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند روسیه در سال 2024 رشد 3.6 درصدی را ثبت کند. صندوق بین‌المللی پول گفت: «کاهش شدید رشد» به دلیل کندی مصرف و سرمایه‌گذاری خصوصی در بحبوحه کاهش انقباض در بازار کار و کاهش رشد دستمزدها پیش‌بینی شده است.
روبل ضعیف
در حالی که روسیه به دنبال این است که با جایگزینی واردات و صادرات نفت و گاز به کشورهایی که مایل به پذیرش این تحریم ها هستند، از رنج تحریم ها فرار کند، مجازات های بین المللی آسیب می زند.
روبل روسیه در ماه نوامبر به شدت در برابر دلار کاهش یافت و به 114 در برابر دلار رسید، پس از اینکه دور دیگری از تحریم های آمریکا سومین بانک بزرگ روسیه گازپروم بانک را هدف قرار داد. این پایین ترین سطح از مارس 2022 است. این اقدامات با هدف جلوگیری از انجام هرگونه تراکنش مرتبط با انرژی که شامل سیستم مالی ایالات متحده است، انجام می شود - که به گفته وزارت خزانه داری ایالات متحده به عنوان مجرای روسیه برای خرید مواد نظامی و پرداخت پول سربازان روسی عمل می کند.
کاهش شدید روبل بانک مرکزی را بر آن داشت تا برای تقویت ارز مداخله کند و CBR اعلام کرد که خریدهای خارجی در بازار ارز داخلی را برای بقیه سال «به منظور کاهش نوسانات بازارهای مالی» متوقف خواهد کرد.
پوتین ماه گذشته در مورد این وضعیت اظهارنظر کرد و تاکید کرد که اوضاع تحت کنترل است و مطلقاً هیچ دلیلی برای وحشت وجود ندارد.
روبل در هفته های اخیر تقویت شده است اما در ماه گذشته حدود 3 درصد در برابر دلار کاهش یافته است. آخرین روز دوشنبه در برابر دلار آمریکا با نرخ 103 معامله شد.
به گفته تحلیلگران الکساندرا پروکوپنکو و الکساندر کولیاندر، بانک مرکزی روسیه نمی تواند برای مقابله با تورم - و وخامت روبل - در حالی که جنگ ادامه دارد کاری انجام دهد.
آنها گفتند: «از آنجایی که اقتصاد روسیه علیرغم مخارج قابل توجه دولتی کند می شود، پویایی نرخ مبادله روبل نشان می دهد که کشور به سمت رکود تورمی (ترکیبی سمی از رشد آهسته و افزایش قیمت ها) پیش می رود.
علت اصلی جنگ و تحریم های متعاقب آن غرب و نظامی شدن اقتصاد روسیه است. مقامات مالی کشور قدرت حل این مشکل را ندارند - و حتی از صحبت عمومی در مورد آن می ترسند.»


منبع: CNBC

۲۷ آذر ۱۴۰۳ ۱۰:۳۲
تعداد بازدید : ۲۲۹
کد خبر : ۷۱,۹۲۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید