پایگاه خبری فولاد ایران- کار در کارخانه تا همین چند سال پیش بهترین راه نجات از فقر و روستانشینی در چین بود. کارگری در کارخانه برای نسل قبلی چین نه یک رویا که یک تضمین بود. اما امروز فارغ التحصیلان چینی دیگر حاضر نیستند همه چیز خود را تنها برای یک شغل فدا کنند.
طبق برآوردهای وزارت آموزش چین کمبود نیروی کار در بخش کارخانههای این کشور تا سال ۲۰۲۵ بالغ بر ۳۰ میلیون کارگر خواهد شد؛ یعنی چیزی بیشتر از جمعیت کنونی کشوری مثل استرالیا.
این درحالیست که روی کاغذ چین با معضل بیکاری دست و پنجه نرم میکند. طبق آمار حدود ۱۸ درصد از قشر سنی ۱۸ تا ۲۴ سال در چین فاقد شغل و فعالیت هستند. در همین حال اقتصاد چین بواسطه محدودیتهای کووید ۱۹ و همچنین رکود در بازار املاک با کندترین رشد خود طی دهههای اخیر روبروست.
رشد اقتصادی کندتر و سرکوب شرکت های املاک و مستغلات و پلت فرم های اینترنتی، عدم تطابق فاحش بین مهارت های فارغ التحصیلان و مشاغل موجود را آشکار کرده است. عرضه کارکنانی با مهارتهای تعمیمیافته به بازار بیش از آن چیزی است که اقتصاد واقعاً میتواند جذب کند، بنابراین میتوانید فارغالتحصیلان زیادی را پیدا کنید، آنها مستقیماً در بیکاری فارغالتحصیل میشوند.
به گزارش فولاد ایران، اغلب آموزش حرفهای به عنوان چیزی به مراتب کمتر مطلوب نسبت به آموزشهای عالی در نظر گرفته میشود.
منبع: CNBC