پایگاه خبری فولاد ایران- یادگیری ماشینی می تواند تأثیرات دگرگون کننده ای بر اقتصادها و جوامع در حال توسعه داشته باشد.
به گزارش فولاد ایران، هوش مصنوعی در چندین زمینه در قاره آفریقا که شامل برخی از فقیرترین کشورهای جهان است، به کار گرفته شده است: در زامبیا، برای کمک به بهبود تشخیص پزشکی. در کنیا، برای قادر ساختن کشاورزان به شناسایی بیماری های محصول؛ و در اتیوپی، برای تطبیق مواد آموزشی با نیازهای دانش آموزان.
اما هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام دستاوردهای هوش مصنوعی به طور گسترده مورد پذیرش قرار گیرد. گیفتی آیوکا، گفتاردرمانگر غنائی، که در حال آزمایش فناوری NGO Talking Tipps در ارتباط با مرکز نوآوری جهانی معلولیت دانشگاه کالج لندن است، محتاطانه نسبت به نقشی که هوش مصنوعی می تواند در کشورش و سایر موارد مشابه آن ایفا کند، خوش بین است. او نگران است که دولت و جامعه غنا نتوانند به خوبی فناوری توسعه یافته در خارج از کشور را جذب کنند. او میگوید: «بدون آگاهی و آموزش، به علاوه زبان محلی و پشتیبانی فرهنگی، هیچ برنامهای – هر چند هوشمندانه – مفید نخواهد بود.» با این حال، طرفداران استدلال می کنند که هوش مصنوعی می تواند به جوامع فقیرتر کمک کند تا تمام مراحل توسعه را طی کنند، به همان روشی که بسیاری از کشورهای فاقد زیرساخت های تلفن ثابت، با اشتیاق تلفن های همراه را در اوایل دهه 2000 به کار گرفتند.
142 سال پس از اختراع توماس ادیسون، 43 درصد آفریقاییها هنوز به برق دسترسی ندارند. در حالی که آفریقا تا حدی فناوریهای متحول کننده قبلی را از دست داد، لازم نیست این در مورد هوش مصنوعی اتفاق بیفتد. در این زمینه، باید سه چیز را در کنار هم قرار داد: سرمایه انسانی، سرمایه مالی و نوآوری فناوری.
در حالی که هوش مصنوعی وعدههای زیادی را میدهد، برخی از این بیم دارند که این فناوری - مانند بسیاری قبل از آن - نه تنها نتواند نابرابریهای موجود جهانی را منعکس کند، بلکه آنها را تشدید کند. کاترین هالووی، استاد تعامل می گوید: «هوش مصنوعی مبتنی بر رایانه است و ما میدانیم که هزینههای دستگاه و داده در آفریقا بالاترین روی زمین است.» او میگوید: «در کشورهایی که فاقد یک سیستم بهداشتی کارآمد، جادهها و برق مناسب است، میانبرهای کمی برای حل موضوع وجود دارد.»
کاترین میگوید تا زمانی که دولتها خودشان از هوش مصنوعی استفاده نکنند، نمیتوانند به درک یا تنظیم آن امیدوار باشند. آیوکا، بانکداری که تبدیل به گفتار درمانگر شده است، از چیزی که بهعنوان فقدان جاهطلبی از سوی دولت غنا، علیرغم لفاظیهای دیجیتالی اول، ناامید است. «همه این فناوری بسیار پیشرفته است، اما دولت ما خواب است.» Asmare در A2SV با این نظر موافق است که بسیاری از دولت های آفریقایی در مورد باز بودن برای هوش مصنوعی صحبت می کنند، اما او دوست دارد تفکر استراتژیک بیشتری ببیند. سوال من این است که آیا شما حفاظ ایمنی دارید تا مطمئن شوید که مردم شما مورد استثمار قرار نمی گیرند و این سرمایه گذاری ها مطابق با نیاز کشور و مردم است؟ مانیکا گوگل استدلال می کند که آفریقایی ها بهترین مکان را برای هدایت استفاده از فناوری در کشورهایشان دارند. او میگوید: «آنچه آفریقا با هوش مصنوعی انجام میدهد باید به رهبری آفریقا باشد.
منبع: فایننشال تایمز